22/11 Morra Run voor KiKa

In 2015 weer record aantal deelnemers verwacht ++ veel basisscholen uit Zuid-West Friesland doen mee aan KidsRun voor KiKa ++ toplopers komen naar Morra Run voor KiKa ++ parcours laat het beste van Zuid-West Friesland zien ++ start en finish op zondag 22 november 2015 in Hemelum ++

kikaHemelum, 11 november 2015 – De voorbereidingen voor de 6de Morra Run voor KiKa zijn in volle gang. Tijdens de goedbezochte informatieavond op 10 november werden de laatste details met de vrijwilligers doorgesproken. In 2015 wordt de organisatie ondersteund door 55 vrijwilligers om van deze editie weer een succes te maken. Dat aantal vrijwilligers is hard nodig omdat er weer meer deelnemers worden verwacht. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, zullen naar verwachting 200 kinderen en 400 volwassenen deelnemen aan de Morra Run voor KiKa. De Morra Run voor KiKa wordt mede mogelijk gemaakt door Atletiek Vereniging AV Horror uit Sneek, Dorpsbelang Hemelum en een flink aantal lokale en regionale sponsoren.

Hardlopers aan de start!
Ook de Noord-Nederlandse toplopers dragen KiKa in 2015 weer een warm hart toe. De organisatie heeft inmiddels toezeggingen van Erik Bouma, Riekele Kobes (heren) en van Ylona Kruis, Immy Auck Kersbergen en Andrea Hofstra (dames).

De lopers kunnen kiezen uit de afstanden 5km, 10km en de 10 Engelse mijlen (16.1km). De kinderen lopen de KidsRun voor KiKa. In het dorp is een stratenparcours uitgezet waar de jongste lopers (tot 12 jaar) lopen voor KiKa. In de afgelopen weken heeft het promotieteam van de Morra Run voor KiKa diverse basisscholen bezocht om kinderen uit te nodigen voor de KidsRun.

Over de Morra Run voor KiKa
De organisatie van de Morra Run voor KiKa biedt op zondag 22 november voor de 6de keer alle deelnemers het mooiste van Zuid-West Friesland, sportiviteit op alle niveaus en vraagt iedere deelnemer om een bijdrage in de belangrijke strijd tegen kinderkanker. Het startschot voor de 10km en 10EM valt om 13:45 uur. De 5km en de KidsRun starten om 14:00 uur.

Meer informatie over de Morra Run voor KiKa is te vinden op www.facebook.nl/morrarun of op www.morrarun.nl. De organisatie is ook bereikbaar via kika@hemelum.nl

Over KiKa
KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker. KiKa werft fondsen voor deze speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen. Meer informatie op www.kika.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.