22/12 Gaasterlân Run in Balk

GaasterlanRun
Het veranderen van de opzet van de Wilgenloop in 2011 lijkt een goede beslissing te zijn. De commissie, die de kerstloop nu onder de naam Gaasterlân Run namens de vv Balk organiseert gooide het verleden jaar over een andere boeg nadat de editie van 2010 opnieuw moest worden afgelast.

Terecht, zo bleek uit het groot aantal deelnemers dat naar Balk kwam. Het werd zelfs passen en meten bij de inschrijving in de toch niet kleine kantine van de vv Balk. Gelukkig was alles goed georganiseerd en kon er op tijd worden gestart.  Vooral na afloop was er veel lof voor het fraaie parkoers dat in en rond de Gaasterlandse bossen was uitgezet. Daarom is er dit jaar opnieuw voor hetzelfde parkoers gekozen.

De 8 kilometer gaat weer richting Ruigahuizen, over Nij Amerika en via de Bremer Wildernis terug naar het sportveld in Balk. Ook de 15 kilometer gaat richting Ruigahuizen, maar dan via het fietspad naar Sondel, langs de bunkers van het recreatiepark en via de Bremer Wildernis, Nij Amerika en Ruigahuizen weer terug naar Balk.

Voor de eerste drie die aankomen zijn er prijzen beschikbaar, de overige deelnemers ontvangen een blijvende herinnering. Voor alle deelnemers lag er verleden jaar een lekker suikerbrood van de plaatselijke bakker klaar, misschien heeft de organisatie opnieuw iets bedacht.

De inleg is weer bepaald op 5 euro, de start is om 11.30 uur. Er kan gebruik worden gemaakt van de kleedkamers en de douches van de vv Balk.

Wij hopen dat we ook dit jaar weer een groot aantal lopers mogen ontvangen op het prachtige parkoers door de bossen en landerijen van Gaasterlân. Voor meer informatie kijkt u op www.gaasterlan-run.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.