31/12 Silvesterloop Poppenwier

Silvesterloop Poppenwier

Op oudejaarsdag, maandag 31 december 2012, wordt voor de 10de maal de Silvesterloop georganiseerd. De tocht is voor zowel hardlopers als wandelaars. De deelnemers kunnen kiezen uit 3 verschillende afstanden: 5, 10 en 20,3 kilometer.

carbidbus-aansteken

De wandelaars van de 20,3 kilometer starten om 11.00 uur vanaf het parkeerterrein van De Trilker te Poppenwier. Alle deelnemers van de 5 en 10 kilometer én de hardlopers van de 20,3 kilometer starten om 13.00 uur vanaf dezelfde locatie. De start wordt traditie getrouw gedaan met de luide knal van een carbidbus.

Route 5 kilometer: Rechtsaf parkeerterrein af en richting Tersoal. Aan het begin van Sibrandabuorren staat de stempelpost en is het keerpunt. Dezelfde route terug.
Route 10 kilometer: Linksaf parkeerterrein af en direct rechtsaf. Rondje Poppenwier maken en dan richting Tersoal. Door Sibrandabuorren naar Gau, daar staat de stempelpost en daar is het keerpunt. Dezelfde route terug.
Route 20,3 kilometer: Hetzelfde begin als de 10 kilometer, maar aan het einde van Sibrandabuorren linksaf de Mardyk op, richting Tersoalstersyl. Achter de bult langs en doorlopen tot de Snekerhof op Tersoalstersyl. Terugkeren via de Griene Dyk richting de Potten, door het mooie natuurgebied langs het Sneekermeer. Vanaf de Potten terugkeren naar Gau en via Sibrandabuorren en Tersoal dezelfde route terug als de heenreis.

De inleg bedraagt €4,= p.p., voor de kinderen van de basisschool is dit €2,= p.p. De opbrengsten worden ieder jaar aan een goed doel geschonken. Dit jaar is dat:

Home and Life Orphanage Thailand. In 2004 is Thailand getroffen door een Tsunami, met grote gevolgen voor het land en de bevolking. Ruim 8.000 mensen zijn om het leven gekomen, velen kinderen hebben hun ouders verloren. Om de kinderen in een zwaar getroffen gebied op te vangen, heeft de lokale bevolking van Phang Nga een weeshuis opgezet. Vaste krachten en vrijwilligers zorgen voor de kinderen, het weeshuis probeert de kinderen klaar te stomen voor een zelfstandig leven. Ze groeien veilig op, gaan naar school en leren Engels. Het weeshuis ontvangt geen enkele subsidie van de overheid en is dus afhankelijk van giften en donaties. Ze hebben hoge kosten en het is iedere dag weer een taak de 25 kinderen te kunnen voeden en voorzien in hun dagelijkse behoeften.
Er zijn vooral veel praktische zaken nodig; groente, fruit, rijst, nieuwe schooluniformen, fietsen, dekbedden, wasmachines etc.
Kijk voor meer informatie op: http://www.homelifethailand.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.