24/10 De 25e Strontraceloop Workum

Strontraceloop

De “Strontraceloop” voor de 25ste keer (Zaterdag 24 oktober 2015)

Traditiegetrouw wordt de herfstvakantie afgesloten met de strontraceloop, deze loop wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd en is niet meer weg te denken van de loopsport agenda en wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal enthousiaste vrijwilligers.
De Strontraceloop gaat langs een prachtig parcours bij het IJsselmeer, over de afstanden 7.1, 11.2 en 15.1 kilometer. De start en finish zijn bij het Strandpaviljoen van Camping “It Soal”. Douche- en kleedgelegenheid zijn in het toiletgebouw van de camping.
De inschrijving is op de dag van de loop en begint vanaf 12.30 uur in het Strandpaviljoen “IJsselmeerzicht” en sluit 13.45 uur. De start van de loop is om 14.00 uur dus kom niet te laat! Er is voldoende parkeergelegenheid bij de ingang van het strand.

De 25e keer vraagt in 2015 om een speciale editie. Er is een alternatieve route van 15.2 km gemaakt die door het natuurgebied “de Warkumerwaard” loopt. Dit is een natuurgebied van het “Fryske Gea”. De route van de 15.2 km kent een speciaal tintje, namelijk een stuk trialrun. De route loopt over de zomerdijk, waarin een gedeelte (1 km) over de “Warkumerwaard”, richting Gaast en via de zeedijk terug naar Workum.
De prijsuitreiking van de loop zal plaats vinden direct na afloop in het strandpaviljoen. De lopers van de strontrace krijgen na afloop, tegen inlevering van het startnummer, het bekende zakje “stront” van Culterra en een bidon water. Ook zijn er leuke prijzen op de verschillende afstanden te verdelen. Voor de 1ste Workumer man en vrouw is tevens een wisselbeker. Tevens vindt er tijdens deze jubilerende Strontraceloop een grote verloting plaats aan de hand van willekeurige startnummers met als hoofdprijs een “Weekendje weg” gesponsord door “It Soal” Aqua resort.

Jeugdloop in het teken van “Wij water, Zij water”.
Natuurlijk is er aandacht voor de jeugd. De jeugdloop staat in het teken van “Wij water, Zij water”. Dit is een initiatief van Rotaryclub Bolsward, De wereldwinkel, Plaatselijk Belang, Promotie Workum en de werkgroep strontraceloop. Het doel is het realiseren van een watertappunt op de Merk in Workum en tevens een watertappunt te realiseren in Ghana. (www.join-the-pipe.org/nl). Hier moet geld voor worden ingezameld. Door het houden van een sponsorloop voor de jeugd is de hoop om het laatste gedeelte bij elkaar te verzamelen.

De jeugdloop bootst de situatie van het waterhalen in Ghana na, door zoveel mogelijk liters water over een afstand van 200-300 meter te verplaatsen m.b.v. van Bidons. Voor elke bidon water of afgelegd rondje kan een bedrag worden gedoneerd, er mag ook een vast bedrag worden afgesproken. De totale opbrengst wordt kort na de Strontraceloop bekend gemaakt in de Friso en Workum.nl. Er is voor iedere jeugdloper een mooie herinnering met een traktatie. De jeugdloop start om 13.30 uur en hopelijk onder aanmoediging van enthousiaste ouders, familie en vrienden. De Loopgroep Workum verzorgt op woensdag 21 oktober om 13.30 uur een jeugdtraining op het voetbalveld. Opgeven via de loopgroepworkum2013@hotmail.com.
De strontraceloop kan ook dit jaar weer plaats vinden door de vele enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor de veiligheid en verzorging van de deelnemers.
Wij hopen dat de 25ste strontraceloop een succes gaat worden en dat u de deelnemers gaat aanmoedigen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.