26/11 Molenloop in Froubuurt

SV Friesland organiseert  29e Molenloop in Froubuurt

Molen Froubuurt

Molen Froubuurt

Na de 10e Slachterin in Wommels 26 November staat de 30e Molenloop in Froubuurt op het hardloopprogramma van SV Friesland.  Zaterdag 3 december 2011 om 11.00 uur. Vorig jaar was deze loop op 2e kerstdag en was er sneeuw en ijs en moest er door de gladheid een alternatieve route worden genomen. Nu ziet het er niet naar uit dat dit weer het geval is en Jan v.d.Hoek zal de route uitzetten vanaf het Sportcentrum de Buurfrou via het centrum van Vrouwenparochie naar Froubuurtstermolen, hier gaan de lopers langs de Leijstervaart naar Oude Leije en Oudebildtzijl, de 10 km lopers gaan hier terug langs de Leijstervaart en Oude Spoorbaan terug naar de Buurfrou. De 17km  en Halve marathon lopers gaan via de Oudebildtdijk en Burdineweg naar de Nieuwebildtdijk, in Nieuwebildtzijl gaat de 17 km langs de vaart naar Oudebildtzijl om daar verder langs de Leijstervaart en Oude Spoordijk naar de Buurfrou te gaan.

De halve marathonners gaan door langs de Koedyk en weer naar Oudebildtzijl, bij het café Het Graauwe Paard gaan ze langs de Leijstervaart en Oude Spoordyk naar de finish. De route wordt met kalkpijlen en/of bordjes aangegeven. Ook staat iedere kilometer aangegeven. Het White Angels Verkeersregelaars Team  zorgt dat iedereen veilig  bij kruispunten kan oversteken. Bij de finish is EHBO en onderweg 3 keer verzorging met thee en lauw  water, na de finish is er bouillon, thee, multivruchtendrank en fruit.

De inschrijving is zaterdagmorgen 3 December om half 10 in het sportcentrum De Buurfrou Middelweg –Oost 34  9077 SB Vrouwenparochie. Voor € 3,50 kun je al deelnemen met een medaille is twee euro extra.  De deelnemers worden gevraagd zich vroegtijdig te melden, er worden 2 a 300 deelnemers aan de start verwacht bij deze hardloopklassieker in Friesland. Men kan kiezen uit 5-10-17-21.1 km de starttijd is om 11.00 uur voor iedereen bij het sportcentrum. Deelname staat open voor iedereen die de gekozen afstand hardlopend af te leggen en de halve marathon binnen 2½ uur te volbrengen.

Er is genoeg kleedgelegenheid in het sportcentrum, de douchegelegenheid is beperkt maar wel genoeg warm water. In Oudebildtzijl staat een verzorgingspost en marathonklok, ook is dat het geval in Nieuwebildtzijl. Bij de finish staat de tijdjury om de nummers en tijden te noteren deze uitslag staat de andere dag op de site www.svfriesland.nl  ook de foto’s en verslag staat op deze site.

Als het echt winter wordt en de vaarten zijn sterk genoeg dat de ijswegencentrale toestemming geeft om die te berijden per schaats, gaat de SV Friesland de winterduathlon organiseren. Hardlopend vanaf de Buurfrou naar de haven van Oude Leije, dan op redens naar Bartlehiem en terug en daarna weer hardlopend naar de finish bij het sportcentrum. In de afgelopen winterperiode zijn al de contacten gelegd met ijswegencentrale, gemeente, dorpsbelang en ijsclub  in Oude Leije.

Erik Negerman is bekende hardlopende Fries om utens en werkzaam bij de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond zou graag mee willen doen als dit sportevenement te realiseren is met betrouwbaar ijs. Mocht  hij er komen dan komt er uitgebreide informatie op de site van SV Friesland en op de nieuwe hardloopsite www.hardlopendnederland.nl

 

Eén gedachte over “26/11 Molenloop in Froubuurt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.