26/6 Heamiel Grachtenloop Bolsward

Heamiel LAB Grachtenloop 2015

Bolsward heeft een Italiaans imago. De stad wordt ook wel genoemd: het Rome van het Noorden, maar ook het Venetië van het Noorden! Met als iconen Titus Brandsma, de beste pizzeria van Fryslân en de bevaarbare grachten in de prachtige, cultuurhistorische binnenstad. Met die grachten moest meer te doen zijn. Daarom is een publieksactiviteit erom heen gepland.

Dertig jaar LangeAfstandlopersBolsward is aanleiding voor een aantal LAB-leden om met het initiatief te komen voor een nieuwe hardlooprun. Na afstemming met het Heamielcomité is gekozen voor de (vroege) vrijdagavond van de Heamielweek, 26 juni 2015 tussen 19 en 20 uur.

Het parcours bestaat uit een omloop langs enkele grachten van Bolsward, een traject van 900 meter. Er worden 8 ronden gelopen, dus 7,2 km totaal, waarbij de dames eerder mogen vertrekken dan de heren. De dames krijgen 3.30 minuten voorsprong. Dat is het verschil tussen de snelste heer en de snelste dame bij de laatst gehouden Sinterklaasloop.

De Heakoninginne en de hofdames zullen het startschot geven. Inschrijving vanaf 18.00 uur bij het stadhuis, waar ook de start zal plaatsvinden. Voor verdere inlichtingen: www.labbolsward.nl We hopen op veel publiek langs het parcours en veel LAB-leden aan de start.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.