27/4 Kollumerkatloop

11e KOLLUMERKATLOOP KOLLUM VRIJDAGAVOND HALF ACHT.

Vrijdagavond gaat de 11e editie van de Kollumerkatloop van start, vroeger de Kollumerkaasloop maar de nieuwe naam is nu wel ingeburgerd.
De jeugdloop start om 18.00 uur aan deze scholierenloop doen alle scholen mee uit Kollum en omgeving. De deelname is gratis. Tiny Wouda is de speaker bij deze jeugdloop, ze kent de scholen en veel van de jeugdige deelnemers. Na het volbrengen van hun loop is er vruchtenmultidrink en een herinnering. Voor de snelste is er een prijs en beker voor de school met de meeste deelnemers. De jeugd is van te voren aangemeld maar deelname is nog mogelijk.

De senioren en oudere jeugd kunnen kiezen uit 6.4 of 14 km en starten om half acht. In enkele loopkalenders stond ook 19.00 uur maar het is dus 19.30 uur. Deze start is voor het oude gemeentehuis, aanmelden kan vanaf 18.00 uur in de Colle  dicht bij de start en finish. De route gaat naar Burum, een fietser gaat voorop en er rijd een bezumwagen mee.
De deelnemers  zijn vol lof over dit parkoers, ieder jaar zijn er meer deelnemers, nu worden er ook wel weer 300 lopers aan de start verwacht.

Er zijn prijzen in natura voor de snelste en de Foekje Dillemabokaal voor de overall winnaar op de 14 km. Deze prijsuitreiking is zodra de laatste loper over de finish is. KIKA is het goede doel. Het inschrijfgeld is € 5,00

Deze Kollumerkatloop wordt georganiseerd door de stichting Kollumerkatloop in samenwerking met SV Friesland, deze zorgt voor het geluid, speaker bij de seniorenloop en eindverzorging.  Ook nemen zij de marathonklokken mee. Voor meer informatie: www.kollumerkat.nl en www.svfriesland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.