28/8 Visserijdagenloop in Harlingen

SV Friesland organiseert op 28 augustus de Visserijdagenloop in Harlingen.

Visserijdagen HarlingenBij de jaarlijkse Visserijdagen in Harlingen hoort de Visserijdagenloop op de woensdagavond. Op 28 augustus staat hij weer op de kalender van www.hardlopendnederland.nl en kan de organisatie de SV Friesland uit St.-Jabik weer op 300 deelnemers rekenen. De start is om 19.00 uur voor de 10 en 16 km. Deze gaan langs de zeedijk naar de afslag bij het viaduct, de 10 km maakt dan een ronde rond Kimswerd en gaan dan via de Kimswerderweg terug naar de finish op het Balkland. De 16 km gaat rechtdoor richting Zurich en gaan over de A31 via de hoge brug Halsbân en de Pingjumer Halsband door het Friese landschap naar Kimswerd waar ze op het parkoers van de 10 km komen en met deze lopers terug gaan naar Harlingen. De 5 km lopers starten om 17.10 uur en hebben een keerpunt na 2½ km langs de zeedijk. Deze latere start is er om te voorkomen dat men niet in gedrang komt met de langzamer lopers van de 10 en 16 km.

In de kantine van de VV Harlingen op het Balkland is de inschrijving open vanaf 17.30 uur. Hier is ook de kleed- douchegelegenheid en de start en finish is voor de ingang van dit sportcomplex. Hier is geen autoverkeer en staat de verzorgingswagen van SV Friesland en de tent waar de lopers even kunnen bekomen van hun prestatie voordat ze gaan douchen en even na kunnen zitten in de gezellige kantine van de VV Harlingen.

Voor vier euro kan men zich laten inschrijven, de jeugd betaald drie euro en krijgt een medaille. Wie bij de senioren er één wil kan die na afloop kopen bij Josefien. Iedereen heeft kans om een prijsje te winnen in de gratis verloting op startnummer. Wybren Visser hij is bijna 91 jaar heeft weer voor veel prijzen gezorgd beschikbaar gesteld door de ondernemers en middenstand van Harlingen. De JUMBO bied al de deelnemers een tas met inhoud aan, hierop kregen ze vorig jaar leuke reacties. De tijdjury zorgt er voor dat de nummers en tijden worden opgeschreven en samen met fotoreportage gepubliceerd op de site www.svfriesland.nl

Parkeren kan bij De Stenen Man op de Westerzeedijk, ook is er ruimte op het parkeerterrein bij de sporthal dichtbij de start/finish. De route is aangegeven met kalkpijlen op de weg of met bordjes als het wegdek nat is en de kalkpijlen oplossen. Lopen met een aangelijnde hond is mogelijk, Canicrossers, wel iets achteraan en minuten later starten. Ook informatie op Facebook en Twitter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.