Uitslagen 7e Brinkloop Diever

Adriaan Huisman wint ook de een na laatste Brinkloop in Diever

FOTO’S Toli Schanssema – UITSLAGEN

Brinkloop

DIEVER −137 deelnemers stonden er dinsdag weer aan de start voor de 7e Brinkloop in Diever. Schitterend mooi weer om te hardlopen, en dit keer geen andere loop in de omgeving maar wel voetbal op tv en daar blijven ook mensen voor thuis. Maar wie dichtbij woonde was toch nog wel voor de aanvang van PSV op tijd thuis. De meeste van de deelnemers komen uit de naaste omgeving en nog wat van de campings. Ook zijn er trouwe lopers, zoals Frans Scheuneman uit Hoogezand die voor de 152e keer aan de start stond. En zijn maat Toli die een fotoreportage van deze Brinkloop maakte. En ook de 83 jarige Berend Schreuder uit Zweeloo die volgende week de jeugd trakteert omdat hij dan 84 jaar wordt en Jan de Lange uit Tuk die als 60 jarige heel veel jongeren voorbij loopt naar de finish.

Jan Venhuizen Smilde is licht geblesseerd en mocht het startschot lossen, zijn vrouw Bertha is weer hersteld van een lastige blessure en liep weer mee. Het is soms moeilijk om niet mee te kunnen doen maar rust is de beste manier om weer te herstellen.
Bij de jeugdloop was er iets minder deelname (17) nu de scholen weer zijn begonnen. De meesten kozen voor de 5 km 72 en 48 voor de 10 km. Dit keer was er ook weer publiek afgekomen om de prestaties van de lopers te bewonderen. Het was ook goed vertoeven op het terras van Keernpunt op de Brink. Jan Kooistra deed verslag en dat is in een groot deel rondom de brink wel te horen. Volgende week dinsdag is de laatste Brinkloop van dit jaar, dan worden de waardebonnen uitgereikt aan de winnaars van het seizoen 2013 en aan degene die het parkoersrecord hebben verbeterd. De 1000ste deelnemer is hier dan ook bij, ook hij/zij krijgt een aardigheidje aangeboden. Dat doet de organisatie St.Sport Promotie Diever en SV Friesland ook altijd bij de laatst binnenkomende loper op de 10 km, hij/zij krijgt een poedelprijs dit keer was dit Hennie van der Veer Oosterwolde. De uitslagen staan op www.dieversportief.nl

De deelnemers bedankten de vrijwilligers voor hun inzet als verkeersregelaar, verzorging, tijdjury, voorfietser, inschrijvers etc. Ze moeten er toch iedere week maar weer staan, maar met zoveel deelname is het ook dankbaar werk, na afloop zit de gehele vrijwilligersploeg even na in het Dingspilhuus ook erg belangrijk voor de vriendelijke sfeer die bij het hardlopen hoort.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.