30-7 Wederom een Brinkloop in Diever

Op dinsdag en zaterdag lopen in Diever en oude Willem

Afgelopen week was het te warm om een hardloopwedstrijd te organiseren. De St.Sport Promotie Diever & SV Friesland doen dat dan ook niet zodra de thermometer 30 graden aangeeft. De Koninklijke Nederlandse Atletiekunie raadt dat ook aan. Zelfs 28 graden vind men al te warm! Lopers die heel veel lopen, en ervaring hebben met lopen in warm weer, kunnen die temperaturen wel aan. Zij passen hun tempo daarbij aan en drinken veel.

De Brinklopen en Hoeve aan den Weglopen zijn echte familielopen waar een ieder zijn/haar afstand kan kiezen. Bij de Brinklopen iedere dinsdagavond in juli en augustus is er bij elke doorkomst van 1250 meter een waterpost. Voel je dat het loopt niet lekker loopt dan stop je bij doorkomst. Er is keuze uit 2½-5 of 10 km. Bij de Hoeve aan den Weglopen is er verzorging na 3-6 km en na de finish en bij doorkomst. Ook hier kun je besluiten eerder te stoppen. Daarom is het mooi dat de langere afstanden uit twee dezelfde ronden bestaan en de tijd wordt genoteerd van je gelopen afstand.

Komende dinsdag is er weer een Brinkloop. Het wordt volgens de weersvoorspellers max 28 graden, maar de start is om half acht en dan is de temperatuur wel gezakt. Men verwacht een ca. honderd deelnemers aan de start. Lopers uit de omgeving, maar ook van de campings aldaar waar inmiddels ook bekend is dat je kunt hardlopen in Diever. De lopen staan op de recreatiekalenders, in de kranten en hardloopkalenders. Voor veel is het ook traditie hier te lopen. Dit op een pittig klinkerparkoers met veel bochten en finish op de Brink.

Zaterdag is er de 2e Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem. Ook daar verwacht men veel deelnemers. Met 23 graden, een schitterend parkoers door het Drents Friese Wold, inschrijven in Eetboerderij De Hoeve en voor zes euro mag je meedoen, krijg je gratis een consumptie en is er kleed-/douchegelegenheid. Tevens goede verzorging onderweg en na de finish.

De mooiste route is die van 10.3 km. Via de Bosweg, Studentenpad, en via het Prinsenbos terug naar de camping. De 8 km gaat via de Bosweg en het betonpad naar het Prinsenbos en zo weer terug naar de finish. De 3 km route is bijna een cross met Bosweg, betonpad, door het bos weer terug naar de finish. Ook leuk voor beginners en jeugd.

Na deze loop komen er nog  lopen op 3-11-18-24 augustus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.