31/12 Silvesterloop in Poppenwier

Silvesterloop in Poppenwier

Silvesterloop Poppenwier

Op oudjaarsdag, zaterdag 31 december 2011, wordt voor de 9de maal de Silvesterloop georganiseerd. De tocht is voor zowel hardlopers als wandelaars. De deelnemers kunnen kiezen uit 3 verschillende afstanden; 5, 10 en 20,3 kilometer.

De wandelaars van de 20,3 kilometer starten om 11.00 uur vanaf het parkeerterrein van De Trilker te Poppenwier. Alle deelnemers van de 5 en 10 kilometer en de hardlopers van de 20,3 kilometer starten om 13.00 uur vanaf dezelfde locatie. De start wordt traditie getrouw gedaan met de luide knal van een carbidbus.

Route 5 kilometer: Rechtsaf parkeerterrein af en richting Tersoal. Aan het begin van Sibrandabuorren staat de stempelpost en is het keerpunt. Dezelfde route terug.
Route 10 kilometer: Linksaf parkeerterrein af en direct rechtsaf. Rondje Poppenwier maken en dan richting Tersoal. Door Sibrandabuorren naar Gau, daar staat de stempelpost en daar is het keerpunt. Dezelfde route terug.
Route 20,3 kilometer: Hetzelfde begin als de 10 kilometer, maar aan het einde van Sibrandabuorren linksaf de Mardyk op, richting Tersoalstersyl. Achter de bult langs doorlopen tot de Snekerhof op Tersoalstersyl. Terugkeren via de Griene Dyk richting de Potten, door het mooie natuurgebied langs het Sneekermeer. Vanaf de Potten terugkeren naar Gau en via Sibrandabuorren en Tersoal dezelfde route terug als de heenreis.

De inleg bedraagt € 4,= p.p., voor de kinderen van de basisschool is dit € 2,= p.p. De opbrengsten worden ieder jaar aan een goed doel geschonken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.