31/12 Silvesterloop Poppenwier

Silvesterloop Poppenwier

carbidbus-aanstekenDit jaar voor de 11e keer dé Silvesterloop op oudjaarsdag! De tocht is voor zowel hardlopers als wandelaars. De deelnemers kunnen kiezen uit 3 verschillende afstanden: 5, 10 en 20,3 kilometer.

De wandelaars van de 20,3 kilometer starten om 11.00 uur vanaf het parkeerterrein van De Trilker in Poppenwier. Startkaarten zijn te verkrijgen in De Trilker.
Alle deelnemers van de 5 en 10 kilometer én de hardlopers van de 20,3 kilometer starten om 13.00 uur vanaf dezelfde locatie. De start wordt traditie getrouw gedaan met de luide knal van een carbidbus.

Route 5 kilometer
Rechtsaf parkeerterrein af en richting Tersoal. Aan het begin van Sibrandabuorren staat de stempelpost en is het keerpunt. Dezelfde route terug.

Route 10 kilometer
Linksaf parkeerterrein af en direct rechtsaf. Rondje Poppenwier maken en dan richting Tersoal. Door Sibrandabuorren naar Gau, daar staat de stempelpost en daar is het keerpunt. Dezelfde route terug.

Route 20,3 kilometer
Hetzelfde begin als de 10 kilometer, maar aan het einde van Sibrandabuorren linksaf de Mardyk op richting Tersoalstersyl. Achter de bult langs en doorlopen tot de Snekerhof op Tersoalstersyl. Terugkeren via de Griene Dyk richting de Potten, door het mooie natuurgebied langs het Sneekermeer. Vanaf de Potten terugkeren naar Gau en via Sibrandabuorren en Tersoal dezelfde route terug als de heenreis.

De inleg bedraagt 4 euro per persoon, voor de kinderen van de basisschool is dit 2 euro. De opbrengsten worden geschonken aan een goed doel.

Dit jaar is gekozen voor het volgende doel: Stichting Studenten- en Musaharproject Nepal. Het doel van hun is om voor arme studenten betere toekomstkansen te creëren en dat kinderen in het berggebied Ghorka veilige scholen krijgen. Arme studenten zijn meestal afkomstig uit de bergen in de Himalaya waar geen toekomst voor hen is. In Kathmandu (hoofdstad) is een computerproject opgezet. Bij computerinstituut SPN-CI kunnen zij terecht voor de basiscursus (Word, Excel, PowerPoint, internet en email) en cursussen grafische vormgeving en websites ontwerpen. Ook kunnen studenten een hardware- of accountancycursus volgen. Sponsoren verrichten goed werk door een student voor 225 euro of een schoolkind voor 115 euro per jaar te steunen. Veel jongens en meisjes kunnen daardoor studeren. De stichting is in het Ghorkadistrict gestart met een scholenproject. In totaal hebben 21 scholen dringend hulp nodig. De leerlingen krijgen onderwijs in oude vervallen gebouwen, ook is er een groot lerarentekort. De overheid schiet op alle fronten tekort. De stichting probeert zich sterk te maken voor nieuwbouw en renovatie. Op de wensenlijst staan ook: watervoorzieningen, toiletten, bibliotheken, sport- en spelmateriaal etc. Ondertussen zijn er al zo’n 9 scholen opnieuw geopend. Op vijf van de geholpen scholen is al een computerproject van start gegaan. Meer informatie is te vinden op: www.stichtingmpn.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.