31/12 Oudejaarscross Leeuwarderbos

OliebollenAl weer enkele jaren organiseert de Sportvereniging Friesland op de laatste dag van het jaar voor de leden die trainen op de atletiekbaan van BV Sport in het Nylan een gezellige loop door en om het Leeuwarder bos. Start op het parkeerterrein tegenover de ingang vliegbasis. Henk Hoekman en Sjouke Touber  hebben dit opgezet, leuk en gezellig na afloop oliebollen, chocolademelk, glühwein, vruchtendrank  en bouillon.

Omdat men toch deze dag bezig was kwam het idee om ook niet trainende baanleden en niet leden te laten meedoen. Niet leden betalen twee euro voor de onkosten. De routes worden door Henk en Sjouke aangegeven met linten en wordt er gelopen op paden waar het verantwoord is om op te lopen. Nu het zo nat is passen ze zich hierop aan.

De start is om 10.00 uur, eerst een gezamenlijke ronde met de trainers daarna 45 minuten maximaal in eigen tempo de rondes lopen. Er staat een marathonklok waar je de ronde en eindtijd van af kan lezen. Er worden geen tijden en namen genoteerd, dus geen startnummers op en ieder maakt voor zichzelf uit hoeveel en hoelang men loopt. Er staat een tent op het parkeerterrein. Hier kun je kleding achterlaten en is er na afloop verzorging met warme oliebollen gemaakt in St.-Anna met de opbrengst voor Roemenië. sv Friesland stelt dit gratis beschikbaar voor de leden. De anderen betalen twee euro vergoeding. sv Friesland geeft de leden ook nog een aardig presentje mee.

Vooraanmelden hoeft niet, gewoon komen. Lopers uit de omgeving van Leeuwarden komen op de fiets  of lopend. De parkeerruimte is namelijk beperkt.  Zie www.hardlopendnederland.nl voor de hardloopkalender 2013.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.