4/11 Berenloop Marathon Terschelling

Zestiende Berenloop Terschelling: Meer randactiviteiten!

Op zondag 4 november a.s. wordt op Terschelling voor de zestiende keer de Berenloop Marathon gehouden. Ruim 4.700 lopers en hun supporters bezoeken tijdens dit sportieve weekend het eiland. Het fraaie maar zware parcours, de enthousiaste vrijwilligers en de aanmoedigingen onderweg zorgen voor een fantastisch hardloopspektakel.

Groei
Met zo’n 4.000 lopers op de halve marathon en 750 op de hele afstand is de Berenloop uitgegroeid tot één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. Ook dit jaar zit het aantal deelnemers weer aan het maximum. Het organiseren (door Stichting Evenementen Terschelling met als vaste partner SV Friesland) van een wedstrijd op een eiland kent nu eenmaal beperkingen op het gebied van bootvervoer, opvang en accommodatie; bovendien past massaliteit niet bij een eiland zoals Terschelling.

Bijzonder
Wat maakt de Berenloop zo bijzonder? Natuurlijk speelt het prachtige eilandparcours een belangrijke rol. Maar vergeet ook de enthousiaste vrijwilligers en supporters niet, die onderweg voor een fantastische sfeer zorgen.

Berenloop_route

Toppers
Op de hele marathon is de winnaar van vorig jaar, Jan Venhuizen, favoriet. Hij zal concurrentie ondervinden van de gebroeders Christiaan en David Hemstede. De halve marathon belooft net als vorig jaar een heus spektakel te worden. Bij de mannen is de winnaar van vorig jaar, Erik Negerman, de grote kanshebber voor de overwinning, al is de  nummer twee van vorig jaar, Erik Niemeijer, ook weer aanwezig. En wat kan Casper Koelma doen, ruim een maand nadat hij in Berlijn zijn persoonlijk record op de hele marathon aanscherpte? Bij de dames is, door blessures bij toploopsters Saskia van Vugt en Reina Visser, Yvonne Kassenberg bij uitstek favoriet.

Meer te doen
Tijdens het marathonweekend  is er op het eiland meer te doen dan alleen maar de Berenloop. Natuurlijk is er op zaterdagochtend 3 november een gezellige Breakfastrun en op zondagochtend de jeugdloop voor de jeugd van 6 tot 16 jaar. Maar dat is dit jaar niet alles. Een tijdje geleden heeft de organisatie namelijk een oproep gedaan aan de deelnemers om ideeën aan te dragen voor een nog leukere Berenloop. Een aantal suggesties bleek prima bruikbaar en die zijn dan ook overgenomen. We zetten alle activiteiten rond de Berenloop op een rij.

Vrijdag 2 november

Berenborrel
Voor iedereen die vrijdagmiddag al op het eiland is, wordt in Dorpshuis Ons Huis in de Torenstraat van 17.00 tot 18.00 uur een ‘Berenborrel’ georganiseerd.

Zaterdag 3 november

Breakfastrun
Voor alle lopers en supporters wordt op zaterdagochtend de traditionele Breakfastrun gehouden. Met afstanden van 5 en 10 kilometer een mooie warming-up voor het echte werk op zondag. De start is om 9.30 uur bij zwembad De Dôbe.

Strandverkenning
Op zaterdagochtend is er de mogelijkheid om het strand bij West aan Zee te verkennen onder leiding van ervaren looptrainers. Vanaf 11.00 uur vertrekken er bussen vanaf het Havenplein naar het strand.

Clinics in de Torenstraat
Vanaf 14.00 uur zijn er diverse loopclinics (demonstratietrainingen) in de Torenstraat:
14.00 uur: Looptechniek
14.30 uur: Krachttraining
15.00 uur: Chi Running

Film
Om 14.00 en 20.00 uur draait in het Westend Theater aan de Raadhuisstraat de Britse comedie ‘Run Fatboy Run’.

Masterclass blessurepreventie
Op zaterdagmiddag 16.00 uur geeft Steef Bredeweg, sportarts in het UMCG, in de Westerkerk een masterclass met als titel ‘Hardlopers zijn doodlopers (of toch niet?)’.

Zondag 4 november

Jeugdloop
Het is iedere keer weer een feest om te zien: de jeugdloop op zondagochtend vanaf 10 uur. Een mooie warming-up voor de ‘echte’ Berenloop!

Alle extra activiteiten zijn gratis, met uitzondering van deelname aan de Breakfastrun en de Jeugdloop. Meer informatie over de Berenloop in het algemeen en over de extra activiteiten in het bijzonder vindt u op www.berenloopterschelling.nlBerenloop_Start-Finish

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.