29/10 Ronde over Ried

De Ronde over Ried

Datum: Zaterdag 29 Oktober 2011

Start: 11.00 UUR

Afstanden: 4-9-12-17-22 km

“Laatste testloop voor de Berenloop”

Hierbij nodigt de SV Friesland jullie uit om op zaterdag 29 oktober deel te nemen aan de Ronde over Ried een klassieker in Friesland waar honderden deelnemers aan de start worden verwacht.

Dit jaar zou ik kiezen voor een nieuw parkoers en andere afstanden, maar op verzoek van onze hardlopers kom ik daar op terug en organiseren we de Ronde over Ried over de vertrouwde route van voorgaande jaren. De vorige flyer, verspreid in Kubaard en Drachten,  kun je dus in de papierbak deponeren.

De langste afstand van 22 km gaat vanaf de atletiekbaan Bloemketerp naar Dongjum, richting Tzummarum via de Mieden langs Firdgum naar Ried, dan richting Berlikum langs de Rie het water waar de Elfstedenschaatstocht ook langs gaat, dan naar Slappeterp en Peins via Schalsum naar Franeker.

De kortere afstanden gaan in Ried naar Peins (17 km) en de 9 en 12 km gaan in Dongjum naar Boer waar de 9 binnendoor gaat naar Schalsum en FRaneker, de 12 km gaat via Dongjum, Boer Ried, Peins, Schalsum naar Franeker.

De start en inschrijving en ook kleed- en beperkte douchegelegenheid is bij de atletiekbaan Bloemketerp . Er is te weinig warm water beschikbaar.

Op het grote parkeerterrein op het Leeuwarderweg 10 8801 BV Franeker  bij garage Synyco   is voldoende ruimte voor de auto en de afstand parkeerterrein – atletiekbaan is enkele honderden meters.

Het White Angels Verkeersregelaars team zorgt voor het veilig oversteken.

Inschrijfgeld € 5,50 met herinnering, voor € 3,50 kun je deelnemen tegen organisatiekosten.

SV Frieslandleden betalen € 4,50  of € 2,50

Onderweg om de 5 km is er verzorging,  en na de finish SV Frieslandverzorging met bouillon, thee, multivruchtendrank en fruit.

Tijdregistratie na de finish, uitslagen, foto’ s en verslagen op www.svfriesland.nl – http://www.heroisme.nl/ – http://hardlopenmettoli.blogspot.com/   op deze sites ook veel informatie over het hardloopgebeuren in Noord Nederland.  Hardloopkalender etc.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.