5/12 De Ronde over Ried

ronde over ried Zaterdag 5 december organiseert de Sportvereniging Friesland voor de 36e keer  vanuit  Franeker  deze mooie loop. Vorig jaar 231 lopers aan de start. Die is bij Sporthal De Trije in Franeker. Afstanden van 4.5-9-12-17-22 km dus voor elk wat wils. de start is om 11.00 uur. verkleden en douchen kan in de sporthal, inschrijven in de kantine. er is voldoende parkeerterrein bij de sporthal. Warm drinken onderweg en na de finish bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. Een mooie testloop voor Diever of Ameland. 

Deelname staat open voor iedereen die deze afstanden hardlopend kan afleggen. Aanmelden kan vanaf  9.30 uur tot 10.50 uur in de kantine. Van te voren opgeven hoeft niet. Het is geen wedstrijd dus geen prijzen. Voor € 4,00 kan men deelnemen. Wie een medaille wil kan deze kopen na het volbrengen van de loop bij Josefien.

De route wordt aangegeven met kalkpijlen. De langste afstand van 22 km gaat via Dongjum, Tzummarumermieden, Firdgum, Ried, langs de Rie richting Berlikum, Slappeterp, Peins, Schalsum en via Bloemketerp naar de finish bij De Trije. De 17 km gaat in Ried via Peins naar Schalsum en de andere afstanden gaan bij Dongjum naar Boer waar de 9 km binnendoor naar Schalsum gaat en de 12 km over Ried en Peins daar komt. Hier staat ook een verzorgingspost maar ook in de Mieden, Ried en Slappeterp. Dus verzorging genoeg onderweg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.