5/5 Kamps & Kamps 2 in Ons Gebouw Bolsward

Datum:  5 mei
Programma: Kamps & Kamps 2
Artiest:  Kamps & Kamps
Locatie: Ons Gebouw Bolsward
Aanvang: 20.30 uur
Voorverkoop: Expert
Entree:  Voorverkoop € 12,50. € 14,00 aan de kassa
Website: www.boog-bolsward.nl

kamps en kamps 2

Rooyackers, Kamps & Kamps bestaat niet meer. Daarom zijn Tim en Wart Kamps verder gegaan als duo onder de naam Kamps & Kamps. Voor volk en vaderland dus, omdat het niet anders kan. En voor het geld natuurlijk.

Tim, ook te zien in “Wie is de mol?”, en Wart Kamps ontmoetten elkaar op een mooie zomerdag in de buik van hun moeder. Tim wordt een minuut eerder geboren en Wart moet kort de couveuse in omdat hij een zwak kind was. Hij vond dat uiteraard niet prettig, maar volgens Tim was het volkomen terecht. Sinds die tijd zijn de tweelingbroers op elkaar aangewezen in deze boosaardige en vijandige wereld.

Afgelopen twee seizoenen stonden de tweelingbroers Tim en Wart Kamps voor het eerst met z’n tweeën, oftewel zonder Rooyackers, op het toneel. Het resultaat was er. Kamps & Kamps 1 werd genomineerd voor de Neerlands Hoop.

Uit het juryrapport VSCD ‘Neerlands Hoop’: Kun je cabaretiers die al tien jaar bezig zijn nog ‘Neerlands Hoop’ noemen? In het geval van Tim en Ward Kamps wel. Na het vertrek van Bor Rooyackers maken de gebroeders een zeer overtuigende doorstart als duo. Ze hebben de unieke vorm, met hun soms krankzinnige slapstick, overeind weten te houden. Deze uit een strip geknipte tweeling is scherper en origineler dan voorheen, maar vooral opvallend persoonlijker nu Kamps en Kamps elkaar als broers met de onversneden absurde waarheid van hun relatie kunnen confronteren.

De Volkskrant: Broedertwist barst van de originaliteit. Veel meer dan in hun vorige programma’s maken Kamps & Kamps gebruik van de techniek, zoals ook de Australische Umbilical Brothers dat doen. Andere lijntjes die zich opdringen lopen naar Monthy Python (…) en Jiskefet. Je kunt met minder worden vergeleken.

Aaf Brandt Corstius in Opium weet wat er speelt van de AVRO: Ze zijn ongelooflijk origineel. Ik verbaasde me over alle bizarre props die ze gebruiken, dus dat is nog een soort extraatje.

Daarom dit seizoen een nieuwe voorstelling van het tweetal; fris, vernieuwend, hilarisch, absurd en vooruitstrevend.
www.cabaretsex.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.