Uitslagen Kollumer Katloop

Kollumer Katloop Kollumer Katloop 
Bron : RTV Nooroost-Friesland

UITSLAGEN

KOLLUM – Vrijdagavond werd voor de 11 keer de Katloop in Kollum georganiseerd. Om 18.15 uur werd er begonnen met een loop voor de basisschoolleerlingen van Kollum en omgeving. De start was bij het voormalige gemeentehuis aan de Voorstraat. Er werd door de jeugd een paar rondjes gelopen door het dorp. Voor iedere deelnemer is er na afloop een polsband voor de zweetdruppels en een ijsje om weer af te koelen. Er deden 120 leerlingen aan mee.

Voor de andere lopen klonk het startschot om 19.30 uur. De deelnemers konden kiezen uit twee afstanden: 6.4 km en 13.7 km. Beide parkoersen gingen door het prachtige Kollumer landschap. De deelnemers die voor de kortste afstand kozen lopen het ‘rondje’ Hesseweg, Goudberg, Zevenhuisterweg weer richting Kollum, terwijl het langste parcours over dezelfde Hesseweg naar Burum ging en weer terug. Voor de beste lopers waren er leuke prijsjes te verdienen: smakelijke en gezonde producten uit eigen streek. De winnaars van de langste loop ontvingen de Foekje Dillema-wisselbokaal.

Dit jaar verschenen totaal meer dan 295 lopers aan de start hieruit blijkt wel dat de Katloop is uitgegroeid tot een vaste waarde in het programma van de noordelijke atleten en ook een geweldige belevenis is voor het publiek! Hoewel ieder jaar weer betere atleten aan de start verschijnen en de records voortdurend worden verbroken. Tijdens en na de lopen wordt de sporters een verfrissing aangeboden. Het deskundige en vaak ook humoristische commentaar werd geleverd door de bekende speaker Jan Kooistra van de SV Friesland.

De winnaars van basisschoolleerlingen 2012 zijn:
Meisjes: 1e  Tarissing Oudwoude, 2e Prof Casimir school Kollum en 3e Prins Bernhardschool Kollum.
Jongens: 1e Prins Bernhardschool Kollum, 2e Koningin Julianaschool Kollum en 3e  Prof Casimir School Kollum.
De winnaars heren zijn: van de 6.4 km:
Heren: 1e Jappie Doller 23.23, 2e Wytze de Jong 24.12 en 3e Sibbele v/ Meulen 25.05.
Dames: 1e Tiny Wouda 20.03, 2e Tabitha Dijkman 31.09 en 3e Saakje Regneres.
Winnaars van de  13.7 km:
Heren: 1e  Riekele Kobes 48.15, Johannes Postma 50.44 en 3e Harry Wiersma 50.46.
Dames:  1e Yvonne Kassenberg 41.48, 2e Carla Vaessen 1.12.24 en 3e Tracy v/d Ploeg 1.14.24.
© Foto’s: Sake Beerstra Meer foto’s

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.