5/9 EE Loop Britsum – 8/9 Glazenstadloop

Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik organiseert deze week twee prestatielopen en een wedstrijd.

5/9 De EE-loop in Britsum – Op woensdag 5 september is er de EE-loop in Britsum over 5-10-15 km start 19.00 uur.Dit is de 11e editie en ook nu verwacht men weer meer dan 200 deelnemers. De inschrijving vanaf 18.00 uur is in het vernieuwde Britsenburch in Britsum, hier is ook de start en finish. Deelname staat open voor iedereen die deze afstand hardlopend kan volbrengen, je hoeft niet lid te zijn van een sportvereniging of sportbond. Het inschrijfgeld is € 4,00 de jeugd betaald € 3,00 en krijgen een herinnering. Wie bij de senioren  ook een herinnering wil betaald € 2,00 meer. 80% loopt mee voor organisatiekosten. In Britsenburch is kleed- en Douchegelegenheid.

De route is uitgezet richting Cornjum en dan naar de EE, hier maken de 15 km lopers een ommetje richting Leeuwarden langs de EE en komen dan weer bij de brug waar ze met de 10 km langs de EE en afbuigen terug naar Britsum. Een schitterende loop met twee keer een waterpost op de 5 en 10 km punten. Na de finish is er de SV Frieslandverzorging met bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. De route is aangegeven met kalkpijlen ook staan de kilometerpunten met kalk op de weg. Bij de finish staan marathonklokken en tijdjury die nummers en tijden noteren, deze uitslag staat de andere dag op www.svfriesland.nl en ook het verslag en foto’s gemaakt door Janke v.d.Schaaf. Voor meer informatie zie www.svfriesland.nl en www.hardlopendnederland.nl

8/9 De Glazenstadloop in Berlikum – Zaterdag 8 september is De Glazenstadloop in Berlikum.  Deze loop start bij de kassen van tuinder Aart Cornelissen. In de kantine is de inschrijving vanaf 13.30 uur. De jeugd gaat om half drie van start voor de jeugdloop over 2 km. Daarna om drie uur gaan de 4-8-16 km lopers van start. De ronde is precies 4 km lang en gaat langs de kassen van Berlikum/Beetgum, helemaal verkeersvrij. Iedere kilometer is aangegeven en na de ronde is er verzorging met water en sponzen.

Voor de jeugd is er een leuk rondje uitgezet waar ze veel plezier aan zullen beleven. Voor de jeugd van de basisschool zijn er prijzen op de korte afstand voor de anderen zijn er prijzen op de 4 kilometer. De jeugdprijzen worden na de start van de senioren uitgereikt. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door de organisatie. De Gemeente Menameradiel geeft geen subsidie meer. DJ Chris, Christiaan Valk uit St.-Anna verzorgd het geluid  op het terrein waar de start en de finish is.

Dank zij de steun van uitzendorganisatie VZM Uitzendgroep die heel veel personeel heeft werken in de kassen mag de SV Friesland veel prijzen uitreiken aan de snelste lopers op de 10 Engelse mijlen.
De eerste drie snelsten  op de 4 en 8 km krijgen ook een prijs. Voor de overall winnaars is er een geldprijs. Iedereen krijgt een tas vol producten gekweekt in de kassen van Berlikum/Beetgum beschikbaar gesteld door verschillende kastuinders. Ook voor de vrijwilligers is er zo’n tas. Het White Angels Verkeersregelaars team verwijst de automobilisten naar de parkeerplaatsen en houden het parkoers verkeersvrij. Simon v.d.Beukel die heel veel heeft geregeld voor deze Glazenstadloop en fietst voorop bij de jeugd en de seniorenloop.

Deelname staat open voor iedereen die kan hardlopen. Lid zijn van een sportclub of sportbond is niet nodig. Er worden veel lopers aan de start verwacht. Vaak trekken bijzondere lopen, zoals deze meer lopers. De visserijdagenloop in Harlingen trok vorige week 266 lopers, zaterdag in Appelscha, Ruinerwold, Wagenborgen en zondag in Reahûs  stonden ook 200/250 lopers aan de start. De weersvoorspelling voor komende week is nazomers, dus kunnen het leuke en gezellige lopen worden in Britsum en Berlikum.  Zie voor meer informatie www.svfriesland.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.