7/1 Be Quickloop in Dokkum

SV Friesland start 2012 met de Be Quickloop in Dokkum

Be Quickloop Dokkum

Start Be Quickloop Dokkum

Het nieuwe jaar begint voor de SV Friesland met het organiseren van de Be Quickloop in Dokkum. Dit doen ze samen met de Loopgroep Dokkum  en de Voetbalvereniging Be Quick  de één zorgt voor het uitzetten van het parkoers en regelen de vrijwilligers onderweg, de ander stelt de accommodatie beschikbaar en de verzorging onderweg. Altijd een heel gezellige loop waar iedereen elkaar het beste wenst in dit nieuwe jaar en in de ruime kantine is het goed vertoeven, voor en na de loop.

In de kantine is er een aparte inschrijftafel voor de jeugdloop die voor de seniorenloop van start gaat en hierbij is de jeugd van de VV Be Quick altijd goed vertegenwoordigd. Voor deze jeugdloop zijn prijzen beschikbaar gesteld die direct na de finish, zodra de senioren zijn gestart worden uitgereikt. De 5 km lopers gaan om 11.00 uur mee van start met de 10 en de halvemarathonlopers. Ook nu worden er weer een 2 a 300 deelnemers aan de start verwacht. Deze start is voor het zwembad en naast de ruime parkeerplaats waar honderden auto’s kunnen staan.

De start van de halve marathon is 100 meter voor de finishstreep, dit omdat deze afstand is opgemeten met de jounes counter en daar moet worden gestart om voor het zwembad te kunnen finishen. Halverwege de route staan de mensen van de VV Be Quick met lauw water en thee.  Na de finish is er de bekende SV Frieslandverzorging met hete bouillon, multivruchtendrank, thee, en fruit. Marathonklokken geven hier de gelopen tijd aan en de jury noteert de nummers en tijden die de andere dag op de site www.svfriesland.nl staan compleet met de gemaakte foto’ s onderweg.

Het inschrijfgeld is nog gelijk dan vorig jaar, € 2,50 voor de jeugd die altijd een herinnering krijgt en voor de senioren € 5,50 met herinnering en € 3,50 zonder herinnering.  Wie lid is van de organiserende verenigingen SV Friesland, Be Quick en de Loopgroep Dokkum krijgen een euro korting. Waardevolle voorwerpen, zoals beurzen, autosleutels etc. kunnen worden afgegeven bij de inschrijving en voorzien van stickertje met startnummer. Na de loop kun je die weer ophalen bij het tonen van het startnummer. De kluis wordt tijdens de loop opgeborgen. De deelnemers krijgen een folderpakket mee met daarin de komende loopevenementen en informatie over SV Friesland, hardlopendnederland etc.

De route die is uitgezet door een prachtig natuurgebied en je o.a, via de wouden naar de Westereen voert is aangegeven met gele pijlen op de weg of/en met bordjes op de kruispunten. Er gaat een voorfietser voorop maar je moet zelf blijven opletten bij afslagen waarheen de pijl verwijst. Waar de afstanden zich splitsen staat dat met cijfers aangegeven, geen pijl is altijd rechtdoor of de weg of pad  vervolgen. Deze loop wordt georganiseerd onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie waarbij de SV Friesland is aangesloten. Deze bond heeft de deelnemers, vrijwilligers en organisatie verzekert tegen ongevallen.

Ondanks dat er zondag de Halve marathon in Egmond is, waar veel Friezen aan zullen deelnemen, verwacht de organisatie een grote toeloop van deelnemers en verzoekt een ieder op tijd aanwezig te zijn om in te schrijven, deze start om half 10.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.