De laatste loopjes…

Door: Jan Kooistra

Jan Kooistra

Hoi Sportvrienden,

Het jaar 2011 is bijna voorbij, vrijdagmorgen 30 december nog de Oudejaarscross in het Leeuwarderbos nabij de ingang Vliegbasis Leeuwarden aan de Troelstraweg  start om 10.00 uur voor een gezellige crossloop met de trainingsploeg van Sjouke Touber en Henk Hoekman.  We zetten daar tenten neer om te verkleden en met oliebollen, poeiermolke, glühwein, bouillon etc.  gratis deelname voor leden SV Friesland en € 2,00 voor niet leden. We verwachten een 100 deelnemers aan de start die begint met een gezamenlijkeopwarmronde. Lekker ongedwongen en laagdrempelig. De andere dag de Oudejaarsloop in Marrum, ik vrees een wat mindere deelname in verband met oudejaarslopen in Gorredijk, al meer dan 350 opgaven, Poppingawier en de andere dag de Nieuwjaarsloop in Grou en Sneek de winterloop.  Maar de VV Marrum is er klaar voor en zo’n klassieker blijft toch altijd lopers trekken.

Zie www.hardlopendnederland.nl

Het nieuwe jaar (7/1) beginnen we met de Be Quickloop in Dokkum
Iedere week verspreiden we honderden foldermapjes met daarin de folders van de komende loopevenementen. Jammer genoeg staat er een tikfoutje bij de Runningcentercross in Bakkeveen die Impala organiseert op zondag 15 januari. Er staat 15-02. Maar bij in dit mapje ook de Crossfolder waarop de goeie datum duidelijk staat vermeld.

Dan nog een oproep!
Heb je plannen om looptrainer te willen worden van een loopgroep of bij een vereniging. Nu dan heb je nu de mogelijkheid om je hier voor aan te melden. Bij de AV Horror wil de Atletiekunie een cursus looptrainer 2 geven. Mooi dichtbij maar er moeten minimaal 10 meedoen. Dus interesse geef je dan op. Klik op onderstaande link of probeer het anders als de link niet werkt.  Iedereen mag zich hiervoor opgeven, ben je lid van SV Friesland of andere atletiekunievereniging is dat voordeliger dan dat je niet lid bent.  Lid worden kan vandaag nog.  Grijp je kans, nu heb je de gelegenheid en geef deze tip door aan een vriend of kennis die ook belangstelling heeft. De LAB Bolsward heeft al enkele kandidaten opgegeven. Voor meer info klik hier: Looptrainer 2

Woensdagmiddag de 28e december is er een leuke sportmiddag/avond in Sporthal Het Kalverdijkje.
BV Sport heeft alle sportverenigingen uit Leeuwarden en omgeving uitgenodigd om mee te doen aan een soort zeskamp. Spannend en leuk om mee te doen of naar te kijken. Astrid Zijlstra is de teamcapten van SV Friesland die ook weer deelneemt.  Om 17.00 uur gaat dit sportief feest van start, supporters zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

www.hardlopendnederland.nl
Zoals jullie kunnen weten is er een nieuwe hardloopsite opgestart. 1 november  is deze site gemaakt door valksites.nl één van de goedkoopste makers van websites in het noorden. Op deze site vind je al de loopevenementen in Noord Nederland, wekelijks bijgehouden door mijn persoontje en Jouke Valk uit St. Anna. Hij is dus nu 2 maanden oline en is een groot succes, dagelijks honderden unieke bezoekers met een topper van 390 op één dag. Jouke regelt de site met adverteerders en wij houden  de kalender bij. Zodra er mutaties zijn worden die verwerkt. Wel is de voorwaarde dat de mutaties door de organisatie zelf worden doorgegeven via email info@hardlopendnederland.nl mis je lopen op deze kalender dan heeft de organisatie deze niet opgegeven bij de atletiekunie of via onze mail. Deze mail is ons bewijs dat de organisatie de gegevens heeft doorgegeven. En let op niet alle lopen die op de kalender staan zijn evenementen onder de vlag van de atletiekunie. Er staan maar liefst 77 loopgroepen op deze site deze zijn te vinden bij de links ook vind je daar de atletiekverenigingen en looptrainers die je graag looptraining willen geven bv in verband met de Slachtemarathon.  Zie waar de loopgroepen zijn bij je in de buurt en neem contact op als je trainingen wilt volgen. Maar ook de sportzaken die gespecialiseerd zijn in loopschoenen en kleding vind je bij de links. Hardloopsites, blogs van lopers en gratis loopschema’s je vind ze op deze site.

Heel veel succes!
Wij van SV Friesland en www.hardlopendnederland.nl wensen jullie een goed, gezond, sportief en gelukkig hardlopend 2012 toe.

Sportgroet Jan Kooistra

Eén gedachte over “De laatste loopjes…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.