8/11 Marderhoekloop in Oudemirdum

Marderhoekloop zaterdag 8 november in Oudemirdum

Marderhoekloop OudemirdumKomende zaterdag organiseert de SV Friesland weer de Marderhoekloop in Oudemirdum. Dit is één van de oudste lopen die ze vanaf hun oprichting 35 jaar geleden organiseren. Een leuke loop door de bossen waar de paden allemaal verhard zijn. Veel lopers die al heel lang lopen deden ook al eens mee aan de Fonteinbosloop of de FVBlopen die hier ook werden gehouden.

Voor vier euro kan men deelnemen. Inschrijven vanaf half 10 in Dorpshuis It Klif waar ook kleed/douchegelegenheid is. Tot 10.50 uur is gelegenheid om je aan te melden. De start is om 11.00 uur bij de ingang van de camping. Parkeergelegenheid is er genoeg. Precies om 11.00 uur geeft starter Wijtze Breidenbach het startsein. De 4.5 km lopers gaan dan rechtsaf en volgen de pijlen en bordjes voor een parkoers door het bos.

De 10 en 16 km gaan richting de Bremer Wildernis, RuurdHans de Boer zet de route uit met kalkpijlen, bordjes en lint. Voor de 10 EM. Is er verzorging op het 8 km punt, ook de 10 km heeft een verzorgingspost met lauw water. Na de finish bij de Gemeenteloods is er SV Friesland eindverzorging dus met Bouillon, Vruchtendrank, Thee, Water en fruit. Ook staat daar een tent met krukjes waar je even kunt bekomen na deze prachtige loop.

Het is geen wedstrijd dus geen prijzen voor de snelste, wel kan iedereen een herinnering kopen na het volbrengen van de loop bij Josefien. 80% van de deelnemers kiest voor lopen met alleen organisatiekosten vandaar dat de SV Friesland drie en vier euro aanhoud. De jeugd krijgt altijd wel een medaille.

De uitslagen worden genoteerd bij de finish en staan op de site www.svfriesland.nl ook de fotoreportages zijn op deze site te vinden. De aankondigen van de lopen vind je op www.hardlopendnederland.nl

Deze loop wordt ook georganiseerd onder de vlag van de atletiekunie, we zijn verplicht een bijdrage aan Staatsbosbeheer te voldoen voor legeskosten en “Support for nature

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.