9-12 Dieverzand Boscross/Trailrun

Zaterdag  9 december 18e Dieverzand Boscross/Trailrun in Diever

Boscrossmarathon DieverDIEVER – In Diever en omstreken, Oude Willem, worden ieder jaar heel veel hardloopevenementen georganiseerd voor iedereen die wil gaan hardlopen.
Op alle dinsdagen in Juli en Augustus zijn er de bekende Brinklopen en 6 zaterdagen de Hoeve aan den Weglopen in Oude Willem. Maar ook wandelaars komen ieder jaar graag naar Diever om aan de Drentse Wandelvierdaagse of de 4 mijl van Diever deel te nemen.

In Maart organiseren de St. Sport Promotie Diever en de Sportvereniging Friesland de Drents Friese Wold Marathon die dwars door dit mooie Natuurpark gaat, in juli staat de Midzomermarathon op de hardloopagenda Deze wordt gehouden in de avonduren op een parkoers van 10 km met voor de hele marathon lopers een paar ronden door de wijk om op hun 42.195 meter te komen. Natuurlijk zijn er ook kortere afstanden bij deze marathons en dat maakt het mogelijk om deze lopen te organiseren.

In december, dit jaar op zaterdag 9 december staat voor de 18e keer de Crossmarathon op het programma. Uniek in Nederland was het toen men met deze marathon van start ging. Nu staan er steeds meer trails op de hardloopkalender dat zijn lopen door gebieden onverhard vaak door greppels, sloten en bos en heidegebieden waar men normaal nooit komt. Staatsbosbeheer verleent hiervoor haar medewerking en geeft toestemming voor deze trails. 

Omdat deze Cross in Diever meer weg heeft van een trail dan cross heeft men er een Trailrun aan gekoppeld met een pittig parkoers voor bikkels alleen gaat men niet door sloten heen als het nat is maar men houdt geen droge voeten. Onderweg op dit ruim 10 km parkoers staan drie verzorgingsposten met: warm drinken, Coca cola, fruit en ontbijtkoek, na de finish is er bouillon. Bij doorkomst staan er marathonklokken en jury die nummers en tijden noteren. De winnaars krijgen bloemen en in Het Kasteel is voldoende kleed-/douchegelegenheid.

De hardlopers konden zich tot vorige week schriftelijk aanmelden en dat hebben 140 mannen en vrouwen gedaan. Bij de start verwacht men nog veel na-inschrijvers die het wéér afwachten en het niet uitmaakt dat ze dan drie euro extra moeten betalen. De deelnemers komen uit alle delen van het land en ook nu weer staat er een groep Belgen aan de start.

Zaterdag 9 december kunnen de lopers zich nog aanmelden voor de 42.2-31.7-21.1 of 10.5 km. Dit tot de start om 11.00 uur in Groepsaccomodatie Het Kasteel Kasteel 19 Diever. Hier is voldoende parkeergelegenheid. Iedereen start om 11.00 uur. Onderweg en na de finish is de E.H.B.O. afdeling Diever eo. Aanwezig. De uitslagen, fotoreportages en verslag komen op hun site www.dieversportief.nl te staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.