9/12 Tweede Running Center Cross in Steenwijk

2e RUNNINGCENTERCROSS IN STEENWIJK OP ZONDAG 9 DECEMBER.

Running Center CrossZondag de 9e december is de 2e Runningcentercross in de bossen en Woldberg Steenwijk-De Bult. De atletiekvereniging Start’ 78 uit Steenwijk is hier de organisator. En krijgen steun van Jan Kooistra van Sportvereniging Friesland die met geluid, eindverzorging komt en zelf gaat speakeren. De eerste cross was in november in De Groene Ster bij Leeuwarden, hier organiseerde Lionitas deze cross en trok honderden deelnemers.

AV Start’78 heeft een schitterend parkoers uitgezet in dit bosgebied, prima te belopen maar ook hier heuvelachtig en pittig om te lopen maar vorig jaar was dit ook een groot succes. Het start en finishgebied is feestelijk aangekleed en staan er marathonklokken om de gelopen tijden af te lezen. Er staan tenten. Mocht het regenen of sneeuwen staat men droog en kan de kleding droog worden opgeborgen. De route is aangegeven met bordjes en lint, boomwortels zijn duidelijk gemerkt.

De eerste aanmeldingen waren al gedaan via de site www.lopen.nu en in Leeuwarden, maar ook nu kan men zich nog aanmelden voor de komende drie crossen in Steenwijk, Bakkeveen en Appelscha. Dit kan in de kantine van Buitengoed Fredeshiem Eiderberg 2 Steenwijk-de Bult. Dit tot een half uur voor de starts. Het is nog al een einde lopen vanaf de inschrijving naar de start. Er is douche en kleedgelegenheid op het Buitengoed Fredeshiem.

De eerste start om 11.30 uur is die van de recreanten die 50 minuten de tijd krijgen om hun 2-4-6-8-10 km te volbrengen. Om 12.30 uur is de start van de jeugdgroepen. Om 14.00 uur starten de vrouwen voor hun 6 km. De mannen starten om 14.30 uur voor de 10 km lange cross. De recreanten maar ook de andere deelnemers kunnen zich ook aanmelden voor alleen deze cross en krijgen dan een medaille als herinnering. Wie het gehele crosscircuit wil doen moet het startnummer vanaf de eerste cross meenemen naar de volgende crossen.

EHBO en of Rode Kruis is aanwezig voor mocht het nodig zijn in actie te komen. Meestal blijft dit optreden bij het plakken van een pleister als iemand is gevallen maar er kunnen ook ernstige gevallen zijn waar medische hulp noodzakelijk is. Tegenwoordig is er altijd een AEDapparaat in de buurt aanwezig. In de SV Frieslandbus zit sinds een paar maanden zo’ n apparaat bevestigd, klaar voor gebruik.

Deelname aan de recreatieloop staat open voor iedereen, je hoeft niet lid te zijn van sportclub en sportbond. Voor de jeugdwedstrijden en die van de vrouwen, mannen en masters moet men in het bezit zijn van een licentie van de atletiekunie en dus lid zijn van atletiekvereniging. Meer informatie zie de site van AV Start’ 78 en www.lopen.nu

Voor beginnende lopers die zoeken om een atletiekvereniging of loopgroep in hun omgeving vinden die bij de links op www.hardlopendnederland.nl in het noorden zijn meer dan 80 clubs en loopgroepen. Ook de hardloopkalender staat op deze site met meer dan 360 hardloopevenementen in Noord Nederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.