9/6 Vuurtorenloop op Vlieland

Vuurtorenloop Vlieland

Op zondag 9 juni vindt op Vlieland een uniek evenement plaats: de Vuurtorenloop. Een ontspannen wandeltocht of uitdagende hardloopwedstrijd, de keuze is aan u! Ook de afstanden zijn bijzonder: 5 of 10 zeemijl, dat wil zeggen: 9,25 of 18,5 kilometer.

Voor de hardlopers wordt de afstand – per zeemijl – aangegeven door boeien. De route voert over het Noordzeestrand, langs de jachthaven, over de Waddendijk en door het dorp. En natuurlijk over het Vuurboetsduin, bij de 10 zeemijl zelfs twee keer!

vuurtorenloop.nl

Starttijden

  • 10 zeemijl (wedstrijd): 12.30 uur
  • 5 zeemijl (wedstrijd): 12.30 uur
  • De jeugdloop start vanaf 11.30 uur.

Alle afstanden starten bij Sportcentrum Flidunen

Parcours
Het parcours bestaat uit vlakke asfaltwegen, glooiende schelpenpaden en ongeveer 1 kilometer strand. Bij zeer slechte omstandigheden kan het traject over het strand worden vervangen door een alternatieve route. Klik hier voor de kaartjes.

Kosten
Hardloopwedstrijd (10 zeemijl) € 17,50 *
Hardloopwedstrijd (5 zeemijl) € 12,50 *
Wandeltocht € 9,
Jeugdloop € 2,50 **

Prijzenschema
De overallwinnaars van de 5 en de 10 zeemijl ontvangen een geheel verzorgd weekend arrangement. De plaatsen 1,2 3 ontvangen een beker.

Jeugdloop
Voorafgaand aan de Vuurtorenloop is er een jeugdloop voor de jeugd van 6 tot en met 15 jaar. Er wordt op zondagochtend vanaf 11.30 uur gestart bij Sportcentrum Flidunen.

Kledingafgifte
U kunt uw kleding en waardevolle spullen geven in de sporthal van Sportcentrum Flidunen. Op vertoon van uw startnummer ontvangt u deze retour.

Kleedruimtes
Er zijn kleedgelegenheden in Sportcomplex Flidunen.

Limiet
De limiet voor de 10 mijl bedraagt 3,5 uur, dat wil zeggen dat de finish om 16.00 uur wordt gesloten.

Inschrijven
De inschrijving is geopend. U kunt zich online inschrijven voor de beide afstanden hardlopen, maar ook voor het wandelen. Inschrijven voor de jeugdloop kan op de dag zelf in Sportcentrum Flidunen. Klik HIER om in te schrijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.