Aanstaande zondag: de 17e Berenloop op Terschelling

Zeventiende Berenloop Terschelling: “Combinatie van sfeer en strijd”

Op zondag 3 november a.s. wordt op Terschelling voor de zeventiende keer de Berenloop Marathon gehouden. Ruim 5.000 lopers en hun supporters bezoeken tijdens dit sportieve weekend het eiland. Het fraaie maar zware parcours, de enthousiaste vrijwilligers en de aanmoedigingen onderweg staan weer garant voor een fantastisch hardloopspektakel.

MaximumBerenloop
Met zo’n 4.200 lopers op de halve marathon, 750 op de hele afstand en naar verwachting 400 op de 5 en 10 kilometer is de Berenloop één van de grootste atletiekevenementen van Noord-Nederland. Ook dit jaar zit het aantal deelnemers aan het maximum. De organisatie (Stichting Evenementen Terschelling en SV Friesland) van een wedstrijd op een eiland kent nu eenmaal beperkingen op het gebied van bootvervoer, opvang en accommodatie; bovendien past massaliteit niet bij Terschelling.

Toppers
Op de hele marathon zijn bij de heren diverse kanshebbers voor de overwinning. Zo is de nummer twee van vorig jaar, David Hemstede, van de partij. Hij neemt het o.a. op tegen voormalig winnaar Remon van Lunzen en noordelijke lange-afstandstopper Martin Ketellapper. Bij de dames is de nummer twee van vorig jaar, Ylona Kruis, favoriet. Op de halve marathon staat zowel bij de dames als bij de heren een sterk deelnemersveld aan de start. Meervoudig winnaar Erik Negerman is de grote kanshebber voor de overwinning, al is de  nummer twee van vorig jaar, Erik Niemeijer, ook weer aanwezig. Ook Iwan Kamminga, die met 2:23:13 uitstekend presteerde op de hele marathon van Eindhoven, start op de halve afstand, evenals Jan Venhuizen, winnaar van hele Berenloop-marathon van vorig jaar. Ook bij de dames belooft de halve marathon een spannende wedstrijd te worden. Zo staat de winnares van vorig jaar, Yvonne Kassenberg, weer aan de start. Ze neemt het o.a. op tegen Immy Auck Kersbergen, de nummer twee van vorig jaar en twee weken geleden nog winnares van de halve marathon in Eindhoven, meervoudig winnares Saskia van Vugt, en de nummer twee van vorig jaar, Reina Visser, die onlangs in Eindhoven onder bar slechte omstandigheden haar persoonlijke record op de hele marathon aanscherpte tot 2:44:44.

Kleintje BerenloopBerenloop
Op zaterdagochtend 2 november kan er worden meegedaan aan een gloednieuw evenement: Kleintje Berenloop. Kleintje Berenloop, dat in de plaats komt van de Breakfastrun, is niet alleen een laagdrempelige en ontspannen ‘opwarmer’ voor het echte werk op zondag, maar ook prima geschikt voor degenen die een halve marathon (nog) te ver vinden. De start is om 10.15 uur ’s ochtends bij Hotel Boschrijck en er kan worden gekozen uit een 5 of 10 kilometer. Na afloop is er gratis koffie en voor alle deelnemers een klein knuffelbeertje. Ook is er muziek en zijn er diverse demonstratie-trainingen. Dus ook wanneer je niet meeloopt, ben je van harte welkom en is er genoeg te beleven. En mocht je toch nog mee willen doen: er is op de dag zelf ook nog de mogelijkheid om in te schrijven.

FilmDe-Marathon-poster
Op vrijdagavond en zaterdagmiddag draait in het Westend Theater aan de Raadhuisstraat de bekende Nederlandse film ‘De Marathon’. De toegang is gratis.

Jeugdloop
Het is iedere keer weer een feest om te zien: de jeugdloop op zondagochtend 3 november met verschillende starts vanaf 10.00 uur.

Informatie
Meer informatie over de Berenloop in het algemeen en over de extra activiteiten in het bijzonder vindt u op www.berenloopterschelling.nl.

Meer informatie op www.berenloopterschelling.nl of bij Jouke Valk, tel. 0518-403587, E-mail info@terschellingmarathon.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.