Berenloop Terschelling: Berenloop definitief afgelast!

UPDATE 3/11

Berenloop definitief afgelast. Ook de halve marathon gaat niet door!

Het calamiteitenteam van de Berenloop Marathon heeft zondagochtend besloten dat de halve marathon niet doorgaat. Daarmee is de Berenloop definitief afgelast. Gisteren werd al besloten dat de hele marathon en de jeugdloop geen doorgang kon vinden.
Het KNMI verwacht op de Wadden tot in ieder geval twee uur vanmiddag stormachtige wind (windkracht acht) in combinatie met buien. De buien kunnen gepaard gaan met onweer en zware windstoten (tot windkracht 9). Het KNMI heeft dan ook code geel afgegeven.
Bij dergelijke omstandigheden kan de veiligheid van het parcours, met name in de bossen, niet worden gegarandeerd. Daarnaast is het risico op onderkoeling van de deelnemers door de verwachte combinatie van harde wind en regen te groot. Op het eiland zijn niet voldoende medische voorzieningen aanwezig om dit op te vangen.
De organisatie heeft dit besluit met zeer grote spijt moeten nemen maar hoopt dat de deelnemers er begrip voor kunnen tonen. De eilandsituatie is nu eenmaal anders dan die op de wal.

Berenloop Terschelling: Hele marathon en jeugdloop afgelast

In het overleg van het calamiteitenteam van zaterdagmiddag is besloten dat de hele marathon zondag niet doorgaat. Ook de jeugdloop is afgelast. Het besluit of de halve marathon al dan niet doorgaat wordt zondagochtend 8 uur genomen.

De organisatie heeft dit besluit moeten nemen op basis van de verwachte weeromstandigheden. Er wordt storm verwacht en daardoor kan de veiligheid van het parcours met name in de bossen niet worden gegarandeerd. Daarnaast is het risico op onderkoeling van de deelnemers door de verwachte combinatie van veel wind en regen te groot. Op het eiland zijn niet voldoende medische voorzieningen aanwezig om dit op te vangen. Deze kunnen nu optimaal worden ingezet voor de halve marathon.

De organisatie heeft dit besluit met zeer grote spijt moeten nemen maar hoopt dat de deelnemers er begrip voor kunnen tonen. De eilandsituatie is nu eenmaal anders dan die op de wal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.