Cameretten Finalisten Tour in Ons Gebouw Bolsward

Datum: 31 maart
Programma: Cameretten Finalisten Tour
Artiest: Lankmoed, Diederik Smit en Ongericht Enthousiasme
Locatie: Ons Gebouw Bolsward
Aanvang: 20.30 uur
Voorverkoop: Expert
Entree:  Voorverkoop € 12,50. € 14,00 aan de kassa
Website: www.boog-bolsward.nl

CamerettenAl enige jaren laten we ze opdraven in Bolsward: de finalisten van het jaarlijkse cabaretfestival Cameretten. Zij worden gekozen uit tientallen deelnemers tijdens de selectierondes en hebben jury en publiek overtuigd tijdens het vierdaagse festival in het Luxor Theater in Rotterdam. Vervolgens maken zij de stap naar het professionele cabaretcircuit. De winnaar van vorig jaar (Jasper van Kuijk) kwam vorig seizoen naar Bolsward als onderdeel van de Finalisten Tour en dit seizoen staat hij al met zijn eerste avondvullende show in Bolsward. Zo snel kan het gaan met je carrière…

In de finale van 2011 stonden Lankmoed, Diederik Smit en Ongericht Enthousiasme.

De jury over Ongericht Enthousiasme: “De groep is charismatisch, nadrukkelijk lijfelijk aanwezig, toont lef, een aanstekelijke jonge honden mentaliteit en een prettige en hopelijk nog lang ongepolijste gekte.“ Met het winnen van de Factua Juryprijs wordt Ongericht Enthousiasme toegevoegd aan een illustere lijst van winnaars. Onder andere Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Marc-Marie Huijbregts, (Hans) Teeuwen & Smeenk gingen hem voor.

Dit jaar werd wederom de Persoonlijkheidsprijs uitgereikt. Bekende voorgangers, die er met deze prijs voor beste theaterpersoonlijkheid van door gingen zijn Paul de Leeuw, Bert VIsscher en Jandino Asporaat. De jury over Persoonlijkheidsprijswinnaar Kevin Bellemans van het trio Ongericht Enthousiasme: “Deze kandidaat toonde zich een vernieuwer, heeft duidelijk potentie en verstaat het vak. Hij heeft een goede timing, maakt sterke grappen, bespeelt de zaal met gemak en is alert in zijn reacties; een bijzonder talent.”

Het publiek kreeg ook de mogelijkheid haar stem uit te brengen. Zij kozen als favoriet het Vlaamse duo Lankmoed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.