Team Running Center Leeuwarden wint wederom Zandvoort Circuit Run

FOTO’S Ingrid & Hero

FOTO’S Janke vd Schaaf

UITSLAGEN

Running Center 058 team

De Winnaars!

25 maart 2012

Team Running Center Leeuwarden ook dit jaar de sterkste

Vanmorgen vroeg vertrok er weer een Running Center Leeuwarden bus (dubbeldekker!) met hardlopers en begeleiders uit Leeuwarden om aan de Zandvoort Circuit Run mee te doen. Onderweg werd in Zurich een tussenstop gemaakt om de lopers uit de regio Sneek op te pikken.

Dit jaarlijkse uitje voor vrienden en bekenden van RC058 (twitter) is inmiddels een traditie geworden en in de twee voorgaande edities werd de overwinningsbeker bij de Businessloop mee terug genomen naar Friesland. Ook dit jaar bestond het team uit sterke lopers en werd er al stiekem rekening gehouden met titelprolongatie..

Onderweg  was de catering weer prima geregeld en kon iedereen rustig wakker worden onder het genot van een kop koffie/thee. Ook werd het knal oranje Saucony ViziPro loopshirt uitgereikt aan de deelnemers. De reis verliep voorspoedig en vrij vlot en ruim op tijd waren we in Zandvoort.

Begon de dag nog mistig en koud, in Zandvoort brak gelukkig de zon door en werd het prachtig weer. De wind was hierbij matig maar wel fris.

Dit jaar was er voor het eerst een speciale Running Center tent neer gezet -met DJ- om te verkleden en waar de tassen etc. achter gelaten kon worden. Na afloop kregen de deelnemers hier een drankje en een goodie bag met leuke spulletjes uitgereikt. Prima geregeld!

Jan Jouke met de beker

Jan Jouke met de beker

Nadat een ieder zich hier op zijn eigen manier had voorbereid kon er worden gestart en als eerste vertrokken de snelle lopers van het businessteam. Ook nu werd er weer erg sterk gelopen en ook dit jaar was Jan Jouke Vos 43:05 de snelste man van het team. Al zat nieuwe man Nyk Adema 43:25 kort achter hem. Willem de Boer was de derde van het team met 44:04 gevolgd door Rene Jaasma 44:20 en Erik Bouma 45:45. Van de tien teamlopers waren de tijden van deze vijf lopers bepalend voor het eindklassement en dit zou voldoende moeten zijn voor de overwinning..?

Het was even wachten op de uitslag maar om drie uur tijdens de prijsuitreiking was de overwinning een feit! Voor het derde jaar op rij winst. Een geweldige prestatie!!

Nadat alle lopers zich weer in de bus hadden verzameld kon de terugreis beginnen. Helaas was er enig oponthoud door files en een klein stukje verkeerd rijden maar deze extra tijd werd prima benut om een bingo te houden met fantastische prijzen waaronder een paar hardloopschoenen! Een gelukkige winnaar kan deze week weer een paar nieuwe hardloopschoenen uitzoeken!

Even na zessen was de bus weer terug in Zurich en werd er-na een dankwoord- afscheid genomen van de mensen uit de omgeving Sneek en zo kwam er nadat even later Leeuwarden was bereikt een einde aan prachtige dag.

Tot volgend jaar!

FOTO’S Eddie Tuinier

25-03-2012

Parcoursrecord in zonovergoten Zandvoort

Zondag 25 maart viel het eerste strandweekend samen met de eerste lustrumeditie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Deze vijfde editie vierde haar jubileum met twee parcoursrecords en duizenden blije gezichten. Onder ideale omstandigheden won Solomon Kiptoo (Kenia), hij zette het parcoursrecord op zijn naam met een tijd van 34.17 minuten. Bij de vrouwen won Esther Chemtai (Kenia), zij scherpte het parcoursrecord aan naar 39.36 minuten.

Solomon Kiptoo, die de laatste 2,5 jaar alleen in Kenia liep, maakte afgelopen jaar de overstap naar een Nederlands management, en zal nu regelmatig lopen in het Europese circuit. De Zandvoort Circuit Run was dan ook zijn eerste officiele wedstrijd buiten Kenia. Ook voor Esther Chemtai, die onlangs de vierde plaats in het Afrikaanse crosskampioenschap behaalde, was dit haar eerste wedstrijd in Nederland op de weg. De winnares van vorig jaar, Veerle Dejaeghere, finishte dit jaar als derde vrouw. De Belgische crosskampioene, een titel die zij onlangs behaalde, finishte in Zandvoort in een tijd van 41.29 minuten. Helaas was de kennis van het parcours van de oud-winnares niet voldoende voor nog een overwinning. “Ik probeerde mee te gaan met de Keniaanse atleten maar moest ze na 2 km laten gaan” aldus Dejaeghere.

Naast deze topprestaties zorgde de combinatie van het mooie weer, het afwisselende parcours, de bijna 12.000 enthousiaste deelnemers, de vele supporters en de diverse festiviteiten voor een waar jubileumfeest. Hardlopers van jong tot oud genoten van deze zonovergoten vijfde editie. Deelnemers aan de 12 km, de hoofdafstand van het evenement, werden om 13.00 uur weggeschoten door de wethouder van Zandvoort, Belinda Göransson – van Kerkwijk.

Battle Ladies VS Men: vrouwen winnen
Naast de wedstrijd over 12 km vond er een heuse battle of the sexes plaats. Vrouwen en mannen gingen de strijd met elkaar aan tijdens de Ladies Circuit Run en Men’s Circuit Run over 5 km. Na een opzwepende warming up, verzorgd door Sportcentrum Kenamju, gingen de vrouwen om 11.30 uur van start. De mannen zetten daarna om 12.00 uur de achtervolging in. Uit de uitslagen van voorgaande jaren blijkt dat het verschil tussen beide groepen gemiddeld op 3.33 minuten ligt, een tijd die de vrouwen dus als het ware van hun eindtijd mochten aftrekken. Tijdens deze lustrumeditie bleven de vrouwen binnen dit verschil, en hebben daarmee de battle gewonnen!

Bron: Zandvoor Circuit Run

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.