Diverse hardloopwedstrijden in april

20/4 SLACH OM ‘E MAR 2013 BURGUM

Vanaf 1993 wordt er Burgum De Slach Om ’e  Mar georganiseerd. Een prestatieloop over  11 km  en halve marathon en voor de jeugd een wandeltocht over 5 km. Starttijd 11.00 uur. Het goede doel was in 1993 voor een melkfabriek in Kameroen, later liep men voor een melkauto voor  melkbussen. Dit deed men in samenwerking met de Praktijkschool  Oenkerk en kon men al het materiaal uit een opgeheven melkfabriek uit Friesland naar Kameroen sturen.

De SV Friesland werkt al vele jaren samen met de werkgroep/stichting. Vanaf 1998 staat deze loop op de loopagenda van deze St.-Jabuurster club die heel veel loopevenementen in het Noorden organiseert. Vele jaren was de zaterdag voor de Rotterdam marathon de datum voor de Slach om é Mar, nu is het de start van de Nationale Sportweek in Tietjerksteradiel. Bij deze sponsorloop betaald de deelnemer € 5,00 en krijgt ook een herinnering. Deze wordt gesponsord  en  de andere sponsoren betalen voor iedere deelnemer een bepaald bedrag, dus hoe meer deelnemers des te groter wordt het sponsorbedrag.

De inschrjving vind plaats in de sporthal/zwembad De Wetterstins Lauermansstraat. De start en finish is op loopafstand in het centrum van Burgum. Na afloop is er voldoende kleed/douchegelegenheid in de sporthal. Na de finish is er verzorging en onderweg zijn er ook verzorgingsposten. De route is aangegeven met bordjes, voorfietsers van SC Fytris  geven de koplopers de route aan en controleren dat de bordjes er nog staan. Route staat op de site www.slachomemar.nl 

De start is om 11.00 uur. Uitslagen komen op de sites en klokken staan op het halve marathonpunt en bij de finish. Jan Scheenstra Zuidveen won vorig jaar de halve marathon in 1.18.07. Inge van Schaick Leeuwarden won bij de vrouwen 1.42.38. Binne Feenstra Burgum  won de 11 km in 46.13 snelste vrouw Rona Aal Drachten 50.40. Voor de snelste lopers is er een heel mooie prijs.

21/4  3e WIARDALOOP FVC LEEUWARDEN.

Zondag organiseert de jeugdcommissie van FVC de 3e Wiardaloop vanaf hun sportcomplex bij Goutum, dit jaar in samenwerking met de SV Friesland. De hardlopers kunnen kiezen uit 3.5-7-10.5-14-17.3-21 km de start is om 11.00 uur. Deelname staat open voor iedereen die één van deze afstanden hardlopend kan volbrengen. Er is een route uitgezet van 3.5 km in de omgeving van het sportcomplex. De keuze is vrij voor het bepalen wat voor afstand je loopt. Bij doorkomst is er verzorging en na de finish SV Friesland verzorging met bouillon, thee, multivruchtendrank etc. Aanmelden tot 10 minuten voor de start in de kantine van FVC de start is voor het sportcafé. Er is volop parkeerruimte en kleed/douchegelegenheid.

Bij de finish staan marathonklokken onder de boog en worden de tijden genoteerd. De uitslagen komen op de sites van beide clubs. Wel melden als je een kortere of langere afstand gaat lopen dan opgegeven. Waardevolle voorwerpen inleveren bij de inschrijving voorzien van stikker met startnummer. De limiet is twee en half uur voor de halve marathon. Je kunt met of zonder herinnering lopen.

WOENSDAG 24 APRIL BLOEMKETERPLOOP IN FRANEKER.

In het kader van de Nationale Sportweken organiseren de AV Spartacus en SV Friesland de Bloemketerploop in Franeker. Om 18.00 uur gaan de jeugdlopen van start, om 19.00 uur de loop voor de senioren over 5-10-en 16 km. Deze starts vinden plaats in de Professor Lorestraat  400 meter vanaf de atletiekbaan Bloemketerp. Hier staat de start/finishboog en tenten voor de jury en eindverzorging. DJ Chris uit St.-Anna verzorgt het geluid bij start en finish. Jelle Werkhoven zal de startschoten lossen. Hij is een erkend starter van de atletiekunie. De jeugd loopt een parkoers naar en over het Noorderbolwerk, de senioren volgen het parkoers wat door Ype Bosma is bedacht en uitgezet. Een mooie afwisselende route met daarin de slachtetille de brug op de Slachte. Een pittige klim maar prachtig om hem te overbruggen. Onderweg is er voor de 16 km twee keer verzorging en voor de 10 km één post met drinken.

De route is aangegeven met kalkpijlen en bordjes. En de 5 km punten staan aangegeven. Het  White Angels  Verkeersteam zorgt voor een veilige oversteek bij de rotonde Motel. Het Gemeentebestuur van Franekeradiel gaf toestemming om deze loop te organiseren. De inschrijving is in de kantine en garage van het sportcomplex van de atletiekbaan, voor de jeugd om 17.00 uur en de senioren om 18.00 uur. Er is kleed- en douchegelegenheid en demogelijkheid om beurs etc. af te geven bij de inschrijving. In de kantine staat de koffie klaar.

De organisatie rekent op 150 deelnemers aan de start, deze loop telt mee voor het SV Friesland loopcircuit 2013  Deelname staat open voor iedereen die deze afstanden hardlopend kunnen volbrengen. Zie ook www.svfriesland.nl 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.