Diverse lopen voor komend weekend

HARDLOPERS KUNNEN DIT WEEKEND KIEZEN UIT ZATERDAG CROSSLOOP IN APPELSCHA OP NIEUW CROSSPARKOERS OF ZONDAG OERPOLDERLOOP 7 of 14 KM IT HEIDENSKIP

Duursporten zijn geliefd bij de sporters, afgelopen weekend de Merenloop in Grou met 1300 deelnemers waar je kon hardlopen of wandelen. In Kootstertille waren ook zo’n aantal bij de Survivalrun, zaterdag ook zo’n groot aantal bij de Halve Marathon in Haren en plm. 300 bij de Veneboerwedstrijd van AV Impala in Drachten. Verder was er nog een Trail in Gasselte waar ook veel animo voor was en AV Heerenveen hadden hun laatste crossloop van deze winter in De Knipe.

Voor komende zaterdag  staat de Verhoeve Groen Cross tevens  het Open Frieskampioenschap Cross op de kalender  www.hardlopendnederland.nl.  Deze wordt georganiseerd in Appelscha door de LSV-Invictus samen met de SV Friesland.

Klaas-Jan Hofstra is de man die deze cross heeft opgezet die vorig jaar voor de eerste keer is georganiseerd. Hij vond zijn werkgever Verhoeve Groen bereid om deze cross financieel te steunen en de twee verenigingen wilden wel graag hun medewerking verlenen. Ook staatsbosbeheer is een goede partner die gaf toestemming voor deze cross en verleend alle medewerking.

Was vorig jaar nog de start op de noordkant van de snelweg nu is men verhuist naar het Ontmoetingscentrum op de andere kant van de weg. Hier in de Brasserie IJgenweis gevestigd in het  Buitencentrum is de nainschrijving. Er is geen douchegelegenheid maar wel verkleedtenten bij dit centrum. Parkeren op het grote parkeerterrein. Startnummers afhalen in de Brasserie. Buitencentrum Drents – Friese Wold Terwisscha 6 A  8426 SJ Appelscha

Er zijn twee parkoersen uitgezet van 750 meter en twee kilometer. De vrijwilligers van LSV-Invictus hebben deze route duidelijk uitgezet met bordjes en linten. Bij de start/ finish staat de verzorgingswagen met bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. Al de deelnemers krijgen een consumptiebon voor de consumptie in de Brasserie.

De prijsuitreiking vind plaats bij de start/finishplaats dus blijven de winnaars na de loop in die omgeving tot ze worden opgeroepen voor de prijsuitreiking. De prijzen zijn geldprijzen, het aantal prijzen hangt af van het aantal lopers in die groep. Er is chiptiming dus is de uitslag vlot bekend. Gekozen is voor een vlot verloop van de cross.

PROGRAMMA
10:30 uur 850 meter Pupillen jongens en meisjes
10:40 uur 1600 meter Junioren D en  C jongens en meisjes
10:50 uur 1600 meter Sprintcross heren en dames
11:00 uur 4000 meter Junioren B jongens en meisjes
11:00 uur 4000 meter Junioren A meisjes
11:00 uur 6000 meter Junioren A jongens
11:00 uur 6000 meter Dames en 40+
11:00 uur 10000 meter Heren, 40+ en 50+
11:00 uur 1,2,3,4,5 km recreanten.

Voorinschrijven kan tot 10 maart nog via www.lsv-invictus.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.