Glazen Huis Marathon

Serious request

Leeuwarden krijgt in de week voor kerst drie nieuwe inwoners. Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg gaan van 18 t/m 24 december wonen op het Wilhelminaplein in het Glazen Huis. Dat maakte zendermanager Wilbert Mutsaers dinsdagmiddag bekend in de Coen en Sander Show op 3FM.

De DJ’s gaan die dagen niets eten en maken samen 24 uur per dag radio en TV om zo aandacht te vragen en geld in te zamelen voor kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree; een stille ramp die elk jaar 800.000 kinderen treft en waar het Rode Kruis zich voor inzet.

Strijd samen met 3FM Serious Request en het Rode Kruis mee tegen onnodige kindersterfte ten gevolge van diarree. Loop op 24 december samen met andere hardlopers mee in de laatste etappe van de Glazen Huis Marathon. Met het sponsorbedrag van minimaal €15,00 strijd je met het Rode Kruis tegen onnodige kindersterfte! Ons rekeningnr is NL36.RABO0363.3593.70. Als je je opgeeft voor 1 december, krijg je bovendien een uniek en gesponsord loopshirt!!

De laatste etappe van 10 km begint bij Hotel E10, afslag Ryptsjerk/Tytsjerk om ongeveer 15.00 uur. Wil je alleen de laatste 5 km mee doen, dan kan je je rond 15.30 uur bij de groep voegen als we bij de wijk Blitsaerd zijn (tegenover afslag A.Vondelingweg).

De Glazen Huis Marathon is een monstertocht van plm 700 km die we met 10 lopers in 6 dagen af gaan leggen. Op 19 december starten we ‘s morgens om 8.00 uur bij het Glazen Huis op het Wilhelminaplein. Via alle voormalige Glazen Huis steden hopen we op 24 december, de laatste dag van het Glazen Huis in Leeuwarden, te finishen op het Wilhelminaplein. Ons doel: vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis in haar strijd tegen deze stille ramp! Jouw hulp is daarbij onmisbaar!!  

Nog even in het kort: 8-10 Friese lopers gaan in estafettevorm van 19-24 december langs alle steden waar het Glazen Huis heeft gestaan. Rondje Nederland dus. We overnachten in hotels die ons sponsoren alsmede de maaltijden, busjes, en kleding.
Geld inzamelen kan op drie manieren: je kunt ons gewoon sponsoren met een willekeurige donatie, of je loopt de laatste 10 km (vanaf hotel E10, afslag Ryptsjerk/Gytsjerk) met ons mee naar het Zaailand. Dit kan voor €15 en dan krijg je ook een functioneel loopshirt. Aanmelden hiervoor kan tot 1 december. Of je kunt shirtsponsor worden, voor €750 komt dan je naam op het shirt.

Op de site: www.glazenhuismarathon.nl staat de route, en alle informatie. Onder kopje blog staan de nieuwsbrieven.

De etappes zijn:
Leeuwarden – Utrecht 158km
Utrecht – Den Haag 71km
Den Haag – Eindhoven 131km
Eindhoven – Enschede 147km
Enschede – Groningen 123km
Groningen – Leeuwarden 57km

De lopers zijn:
Wieger Boonstra (triatleet)
Jan Albert Veenema (noorderlijke (sub)topper)
Stefan vd Pal (triatleet)
Jenni de Groot (ultraloopster)
Franke Smidstra (noorderlijke (sub)topper)
Silvio Teunissen (ultraloper)
Sonny Teunissen (allround sporter en beroepsmarinier)
Anton Kingma (fysiotherapeut en hardloper)
Klaas van Heeringen (organisator en loper)
Rutger Wagenaar (fysiotherapeut en loper)

Verder bestaat het team uit en IT-er voor de website en iemand die de PR doet. Alles tot in de puntjes geregeld dus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.