Hoeve aan den Wegboslopen in Oude Willem

Hoeve aan den Wegboslopen starten zaterdag 27 juli, 3 augustus en 17 augustus in Oude Willem.

Na het succes van de voorgaande jaren heeft de SV Friesland nu ook weer 4 lopen gepland vanaf één van de mooiste campings in Drenthe die van Hoeve aan den Weg in Oude Willem tussen Diever en Wateren aan de bosweg.

De eerste loop was op zaterdag 2 juni en de inschrijving bij eetboerderij De Hoeve, hier kan men zich vanaf 10.00 uur aanmelden, kleed en douchegelegenheid is er in de twee waslocaties op de camping. Parkeren kan op het parkeerterrein of aan de oostzijde van de bosweg en dicht bij de start en finish. Waar niet geparkeerd mag worden hangt afzetlint.

Er is weer een stel prachtige routes uitgezet gelijk als in voorgaande jaren, alleen is de route ten hoogte van de picknickplaats waar de verzorging staat gewijzigd. Deze binnendoorgang is opgeheven en nu volgen de lopers het fietspad dit staat duidelijk aangegeven, na 4 km voor de 8 en 6 km voor de 10 km route komt men hier. De verzorging staat daar ook. Bij warm weer staat er nog een post bij het begin van het studentenpad. De paden waar we op lopen zijn deze winter verbeterd en ook zijn al de paden verbreed dus kunnen lopers en fietsers elkaar beter passeren. Ook zijn de afrasteringen weggehaald zodat het “wild” ook vrij toegang heeft tot de paden. Dat er reeën, Schotse Hooglanders, schapen en paarden op het pad komen van de lopers is klein. Er is veel gekapt in het bos maar er komen veel jonge bomen tot ontplooiing, het is echt genieten onderweg van het bos, groen, landschap de venen en meertjes.

Iedere kilometer is aangegeven met paaltjes en bordjes, de route is gemakkelijk te volgen, de eerste ronde gaat er een fietser voorop. Er kan gekozen worden uit 3-6-8-10-16-21-km. Dit jaar lopen er ook meer lopers met hun hond aan de lijn mee, deze starten na de 3-6 km lopers en lopen ook hun route. Het inschrijfgeld is vier euro voor al de afstanden, wie een medaille wil betaald zes euro en dat is inclusief verzorging onderweg, water, en na de finish bouillon, vruchtendrank, thee en Fruit en voor het douchen betaal je vijftig cent, wel een vijftig cent munt meenemen in de doucheruimte.

Meer informatie zie www.svfriesland.nl en/of www.hardlopendnederland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.