Inschrijven voor de tweede editie van de Vuurtorenloop Vlieland

Vlieland, 19 december 2013

INSCHRIJVING OPENT VOOR VUURTORENLOOP VLIELAND

Vuurtorenloop

Op zaterdag 21 december a.s. opent de inschrijving voor de tweede editie van de Vuurtorenloop Vlieland, die op zondag 11 mei plaats zal vinden. Vorig jaar was de eerste editie van dit unieke hardloop- en wandelevenement op Vlieland al meteen een groot succes.

Het bijzondere van de Vuurtorenloop is dat deze uit twee onderdelen bestaat: naast een ontspannen wandeltocht is er een uitdagende hardloopwedstrijd, met daarin opgenomen het 45 meter hoge Vuurboetsduin en ruim een kilometer lang (zwaar!) strand. Degenen die vorig jaar hebben meegelopen, weten daar alles van! Ook staat er, voorafgaand aan de hardloopwedstrijd, een jeugdloop op het programma.

Bij de hardloopwedstrijd kan er gekozen worden uit twee afstanden: 10 en 5 zeemijlen (18,5 en 9,25km). De route voert over het Noordzeestrand, langs de jachthaven, over de Waddendijk en door het dorp. En natuurlijk over het Vuurboetsduin, bij de 10 zeemijl zelfs twee keer. Het is een prachtige en uitdagende route waarbij de afstand zowel per zeemijl als per kilometer wordt aangegeven.

De wandeltocht is ongeveer 5 zeemijl (9 à 10 km) lang en is vooral een belevingstocht, die langs allerlei verrassende en ludieke locaties voert. Zo beklim je de vuurtoren en wandel je door privétuinen en –huizen. Onderweg is er van alles te zien en te beleven. Ook kan er natuurlijk worden genoten van echte Vlielander hapjes en drankjes.

“Vorig jaar bleek dat de Vuurtorenloop voldoende potentie heeft om uit te groeien naar een begrip onder de evenementen op Vlieland”, aldus organisator Bas Dijkstra. Hij benadrukt dat naast de sportieve prestatie het plezier voorop staat. “Het gaat om gezelligheid, sfeer en eilandbeleving. Van een leuk dagje uit voor het hele gezin tot een gezellig uitje met de hardloopclub: de Vuurtorenloop biedt het allemaal!”

Inschrijven voor de Vuurtorenloop kan via www.vuurtorenloop.nl

Meer informatie over de Vuurtorenloop 2014 op www.vuurtorenloop.nl Bas Dijkstra, tel. 06 – 52 433917 / bas@dam20.nl Erwin Soolsma, tel. 06 – 49 913085 / erwin@vlielandgroet.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.