Nationale Sportweek van 21 tot er met 28 April

154 Gemeenten nemen deel aan de Nationale Sportweek van 21 tot er met 28 April.

Vorig jaar was de animo voor de Nationale Sportweek NOC*NSF  al groot, toen melden zich 130 gemeentes  met heel wat verschillende sporten. Van Voetbal tot schaken. De gemeentes deden een verzoek aan de verenigingen om mee te doen en daarop kwam veel respons. Veel activiteiten werden financieel mede ondersteund door de gemeentes maar ook veel organisaties gebruiken de Nationale Sportweek NOC*NSF om hun vereniging in de kijker te zetten. 5.000 sportevenementen waaraan in totaal 700.000 mensen aan deelnamen hoort de nationale Sportweek NOC*NSF  thuis in de top 5 van Landelijke sportevenementen. Zie www.nationalesportweek.nl 

Friesland is ook goed vertegenwoordigd, zo organiseert de SV Friesland in de Gemeente Franekeradeel de Bloemketerploop op Woensdag 25 April, een prestatieloop over 5-10-16 km en de AV Spartacus organiseert de jeugdloop deze start om 18.00 uur de senioren starten om 19.00 uur. Verder is de SV Friesland betrokken bij de organisatie van de Slach om e’Mar in Burgum waar de Gemeente Tietjerksteradiel ook actief deelneemt aan deze sportweek, de Slach om e’Mar start zaterdag 21 april om 11.00 uur er is een 10 en 21 km prestatieloop en 5 km wandeltocht. Een stichting organiseert deze loop voor het goede doel.

De 22e april is SV Friesland bij de VV FVC in Leeuwarden waar deze club de Wiardaloop organiseert over 3.5-7-10.5-14.0-17.5 en 21.1 km ook hier is de start om 11.00 uur. De jeugdafdeling tekent hier voor de organisatie. Deze loop telt mee voor het hardloopkampioenschap 2012 van de gemeente Leeuwarden. In St.- Jabik is er een fietstoertocht over 25 km in het kader van het Plainfeest, hierbij was  vorig jaar ook  een prestatieloop en wandeltocht, maar omdat er zoveel lopen zijn dit weekend, Zaterdags is er ook de Lenteloop in Bolsward waar veel van vaste kern van SV Friesland aan deelnemen, heeft SV Friesland hiervan af gezien. Veel trainingsgroepen organiseren zelf ook hun trainingstocht in verband met de Slachte.  In Ferwerd is deze zaterdag de Waddenwandeltocht waar vele honderden deelnemers worden verwacht.  Wel hoopt de club volgend jaar weer in St.-Jabik een loop te organiseren bij het Plainfeest.  Dan is de Nationale sportweek van 20 tot 27 april. Jacpop organiseert nu zelf de fietstocht. Tot slot is SV Friesland op 27 April betrokken bij de organisatie van de Kollumer Katloop hier is een jeugdloop waar honderden kinderen aan meedoen en daarna een 7 en 14 km voor senioren waar ook 300 deelnemers aan de start zullen staan. Verder wordt er ook nog de Kollumerkatkuier gehouden in deze sportweek.

De organisatie van de Nationale Sportweek NOC*NSF  streeft er na dat alle Gemeentes in Nederland zullen deelnemen aan dit sportief evenement.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.