New York City Marathon voor KiKa 2013 groot succes!

Miljoenen voor onderzoek en behandeling

KOLLUMERZWAAG – Miljoenen voor onderzoek en behandeling van Kinder Kanker

“Wát een geweldig Event! Deze editie van de New York City Marathon voor KiKa 2013! En wát een emotie! 900.000 euro voor KiKaNY dit jaar en inmiddels 40 miljoen in kas voor het Prinses Maxima Centrum voor Kinder Oncologie, het Europese topcentrum voor Kinder Kanker onderzoek en behandeling wat in 2015 gerealiseerd gaat worden in Utrecht! En dat wij, als runnersforKiKa NewYork, al meer dan 3 miljoen euro hebben opgehaald én overgedragen om alvast in een voortraject onderzoek te kunnen laten starten, waardoor we 5 kinderen met kanker ‘statistisch’ kunnen helpen te overleven! Piet New York badge 2013Mee te maken, dat een vader en moeder hun kind hebben verloren en blij zijn, dat onderzoek vervolgens door hun inzet bij de Marathon voor KiKa andere kinderen een kans geeft te overleven: schokkend en tegelijkertijd fantastisch mooi….., dat een vader en moeder door hulp van runners én hun sponsoren hun kind nog mogen hebben…. Het heeft me diep geraakt afgelopen zondag bij de Fun after the Run Party in New Jersey….. Dan word ik stil en probeer me in te leven wat ouders meemaken bij hun kind met kanker: niet overlevend en overlevend… “Dan realiseer ik me voor de zóveelste keer waarvoor ik in New York de Marathon loop en waarvoor ik me wil inzetten!!” aldus Piet Boelens (61) uit Kollumerzwaag, die voor het derde achtereenvolgende jaar naar New York reisde en dit jaar in zijn tweede Marathon aldaar de 42.195 km liep in een tijd van 03:46:28; Boelens voegde er direct aan toe, dat hij er volgend jaar opnieuw hoopt bij te zijn: vóór KiKa en mét KiKANY 2014! Want: De overlevingskans voor Kinderen met Kanker moet hóger. Iedere procent is er weer één! 

pietnycm2013Piet Boelens: “Het verdriet een kind te moeten verliezen aan kanker is voor mij dé reden me te blijven inzetten voor KiKa! Om de overlevingskans voor Kinderen met Kanker te verhogen: van 76 % nu naar hoger in de toekomst! Dat ik de mogelijkheid én gezondheid mag krijgen dit doel na te streven, met financiële ondersteuning van een ieder, die zich hier ook achter kan stellen, is mijn wens: ik blijf dáár voor gaan! Voor dit jaar: alle sponsoren bedankt!! Ik weet, dat ik niet een beroep doe op u voor mezelf, maar weet zeker, dat het voor een héél goed doel is!”

Met een deelnamerecord van 50.304 finishers is de NYCM de grootste Marathon ooit ter wereld. Gedurende 32 km hadden we de noordelijke wind tegen bij lagere temperaturen. Maar de 2-3 miljoen toeschouwers en de vele muziekgroepen langs de route hebben de marathonlopers van begin tot eind gedragen en voortgestuwd met hun niet-aflatende enthousiaste aanmoedigingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.