Nieuwsbrief nr 2 − 2012

Hoi Sportvrienden,

nieuwsbriefNa een heel nat weekend met harde wind en regen , maar toch 297 lopers in Makkum en zondag 162 in St.-Anna, maken wij ons op voor de Halve Marathon van Tzum. De weersvoorspelling is wat winters met een paar graden vorst, da’s beter dan regen en harde wind. De inschrijving is zaterdag in de showroom van Garage Strikwerda voor de halve marathonners en in de kantine inschrijven jeugd, 5-10-16 km.  Is het nu erg druk in de kantine dan mag je ook voor de 10 Engelse Mijlen of 10 kilometer in de showroom  inschrijven. De inschrijving gaat om 9.30 uur open. Vriendelijk verzoek van de inschrijvers: houd het inschrijfgeld graag gepast in de hand zodra je het briefje inlevert. Het gebeurd vaak dat men pas de beurs opzoekt als ze bij Josefien voor de neus staan en dan ook nog vaak met groot geld aankomen. Dat kost tijd en ook als het briefje niet volledig is ingevuld, wel of geen herinnering  bijvoorbeeld kost tijd en zo ontstaat een lange rij wachtenden. Help mee dat te voorkomen, kom op tijd en met gepast geld in de hand. Kunnen we op tijd starten.

We zorgen voor warme thee en water onderweg, in St.-Anna was het te vlug afgekoeld en dat is niet onze bedoeling. Maak het dus warmer in de gamellen. Na de finish hete bouillon, vruchtenmultidrink, thee en fruit en  eigengemaakte snert in de kantine. Johan Kooistra reikt hier de prijzen uit van de SV Frieslandcompetitie 2011

De inschrijving voor de Oerpolderloop gaat ook prima, nog niet opgegeven? Doe het dan www.inschrijven.nl  informatie zie www.hardlopendnederland.nl en www.svfriesland.nl
De deelnemerslijst komt binnenkort op de site, maximaal 500 deelnemers.  Vol is vol.
11 Februari gaat de Competitie Hardloop Kampioenschap van Leeuwarden van start met de Kleine Wielenloop.  Verder organiseren we samen met de Loopgroep Leeuwarden op 19-02-2012 de Run2daySnertloop in Leeuwarden en op 22 April 2012 met FVC de Wiardaloop ook in Leeuwarden. Deze loop telt ook mee voor dat Leeuwarder Kampioenschap verder de lopen in Wijtgaard, Lekkum en Wirdum.

Tien maart komt er nog een loop in Leeuwarden bij, start Kalverdijkje in het kader van de ROPARUN waar dit jaar voor het eerst een Friese ploeg meeloopt. Zie www.team-friesland.nl  Ze zoeken sponsoren en willen graag een loop organiseren om geld bijelkaar te krijgen voor het goede doel. De folder is in de maak.

31 Maart is de Drents Friese Wold Marathon in Diever, voor iedereen is er een mooie afstand uitgezet door de bossen over goed te belopen fietspaden.  Zie voor afstanden en info www.dieversportief.nl  een schitterende loop waar al een record voorinschrijvingen zijn.

Voor de Bonifatiusloop op 17 maart in Dokkum stromen de inschrijvingen binnen, meld je aan www.inschrijven.nl  mooie trainingsloop voor de Slachte. SV Friesland heeft er nog meer voor je op de kalender staan. De Garrelsweersterdaiprun is afgelast op 3 maart, de weg gaat er uit en het is niet zeker dat men er een parkoers kan uitzetten.

De Hurdrindei in Kûbaard op 6 oktober beleefd haar 26e editie, een team nieuwe mensen heeft de organisatie op zich genomen. Het Woutersbergjeloop in Oranjewoud van AV Heerenveen is nu op 13 oktober 2012

Let op de site www.hardlopendnederland.nl  hier komen wekelijks mutaties binnen voor de kalender Noord Nederland. We hebben nu meer dan 80 loopgroep adressen met websites gevonden, zie hiervoor bij weblinks. Ook de sites van afstandmeten, routeplanners, loopweblogs, kalenders, etc. de moeite waard om even te zien op deze site er gingen duizenden je al voor.

Dit was het weer even,  sportgroet van Jan Kooistra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.