Nieuwsbrief sv Friesland

Bulleloop aangepast. Langstestraatloop en Statenloop testloop voor Slachtemarathon.

Woensdag  16 mei organiseert de SV Friesland de Bulleloop in Lekkum. Om half acht.

Duco Zijlstra regelt hier de route accommodatie etc.  Dit keer heeft hij wat een probleem omdat men kabels aan het leggen is en de doorgaande weg wordt verfraaid kunnen we niet starten op de oude plek bij v.d.Meer voor de deur. Maar we hebben een oplossing die nog veiliger is. We starten en finishen nu op het veld voor de kantine van de KV Reitsje Him. Hierdoor worden de afstanden iets anders, het is nu, 2-5½-9.1-16½ km.  De route is aangegeven met kalkpijlen en hetzelfde parkoers dan vorig jaar. Door het natte weer zal hij woensdag  er nog eens  bij langs gaan om te pijlen, ’s middags wordt het droog. Volg de aanwijzigingen van de verkeerregelaar en zet de auto niet bij iemand voor de uitrit, of langs de doorgaande weg waar lint staat. Het is even aanpassen en de Leeuwardens  komen wel op de fiets naar Lekkum?

Zaterdag, de 19e mei  is de loop in Oentsjerk, de Statenloop, Hier zijn Jildert, Marianne en Auke Visser degene die zorgen voor de organisatie. Wij zijn er natuurlijk met geluid en eindverzorging. Hierbij een afstand van 30 km waar veel belangstelling voor is ivm de Slachtemarathon. Aanmelden kan aan de start vanaf 9.00 uur in Heemstrastate. Afstanden 5-10-16.1-21.1-30 km start 11.00 uur. Dit is de 10e keer dus een jubileumloop. Schitterende routes, verzorging onderweg en na de finish.

Woensdag  23 mei de ODV Bosloop in Wijnjewoude, ook zo’n mooie loop met een parkoers door bosgebied over  asfaltpaden. Start en finish bij de kantine van de VV ODV. Vanaf 18.00 uur tot 19.30 uur kun je je aanmelden. Altijd veel prijzen voor de snelste lopers en presentie voor iedere deelnemer. Prima douchegelegenheid en gezelligheid troef. Afstanden 5-10-16.1 km. Start 19.30 uur.

Pinksterzaterdag organiseren wij de Langstestraatloop van Nederland over de Ouwedyk van Ouwesyl naar St.-Jabik. De laatste test van 30 km voor de Slachte. Start om 11.00 uur met de langste afstand, daarna de 21.1-16-10 km. Zie website www.svfriesland.nl en www.hardlopendnederland.nl

Aanmelden graag via www.inschrijven.nl we gaan met bussen vanuit St.-Jabik naar Ouwesyl, dus wees op tijd in St.-Jabik. Om met de bus mee te gaan naar de start bij cafe Het Graauwe Paard in Ouwesyl.  Finish in de Hofstraat, parkeren bij het sportveld De Fijfskaar hier is ook kleed- en douchegelegenheid in het gymnastiekgedeelte. In de hofstraat staan ook kleedtenten voor mannen en vrouwen en toiletwagen.  Vanuit Ouwesyl wordt de kleding naar St.-Jabik gebracht. In het café van Auke Kooistra mogen we gebruik maken van de toiletvoorziening.

Dan nog even over onze inschrijfgelden. Bij de atletiekunie staat dat het inschrijfgeld € 3,00 is voor onze lopen. Dat is het inschrijfgeld voor SV Frieslandleden zonder herinnering , maar we hanteren verschillende inschrijfgelden dit in verband met kosten voor accommodatie, vergunning, buskosten etc.    Zie dus op onze eigen site voor wat voor bedrag je kunt deelnemen.

Kleinzoon Christiaan zal nu de site www.svfriesland.nl bijhouden,  webmaster Anton heeft het ook druk met werkzaamheden en dochter Josien  die prima prestaties levert bij het zwemmen, dit weekend weer drie keer goud in Drachten. www.josienwijkhuijs.nl

Wij wensen jullie veel succes met de verdere voorbereiding voor de Slachtemarathon en hopen jullie te mogen begroeten bij onze lopen, op 2 juni beginnen we met de Hoeve aan de wegbosloop met daarbij ook een 31 km loop door het Drents Friese Wold. Verder 21-16-10-8-6-3 km. Start 11.00 uur bij camping Hoeve aan den weg Oude Willem bij Diever.  Zondag zijn we in de Eemshaven voor een loop over 5 en 10 km. De Friezen zullen wel in Leeuwarden lopen maar voor de Groningers en Drenten is dit een bijzondere loop daar bij de Eemshaven. Zie www.buurcontactloopcircuit.nl

Tot ziens Jan Kooistra (eigen weblog bij Christiaan. www.ikwilparty.nl evenementen. De Dykdravers. Hier verslagen van lopen waar wij bij zijn als speaker. O.a. in het Groningerland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.