Uitslagen Ronde van de Blesse

FOTO’S Janke vd Schaaf – FOTO’S Toli – FOTO’S Douwe vd Bij – UITSLAGEN

Ronde vd BlesseRonde vd BlesseRonde vd Blesse

RONDE DE BLESSELOOP EEN SUCCES.

In 1977 organiseerde de KPJ Steggerda een stratenloop in De Blesse, deze loop is in ieder geval 13 keer georganiseerd en op houden te bestaan toen de belangstelling minder werd. In 2001 besloten de Loopgroep De Swelvelopers dat er weer een stratenloop moest komen in De Blesse en namen contact op met Jan Kooistra van SV Friesland of deze de loop meteen een wedstrijdloop mee wilde organiseren. Deze vereniging is in alle delen van Friesland Drenthe en Groningen actief om voor hun leden (750) loopjes te organiseren, deze wonen in Noord Nederland en daarbuiten. Omdat er genoeg vrijwilligers waren te vinden in De Blesse en er niet zo veel stratenlopen waren nam de SV Friesland de uitdaging aan.

Veel noordelijke toppers en anderen namen in de loop der jaren deel aan deze stratenloop, gezellig laagdrempelig en niet duur dank zij de sponsoren die de kosten voor hun rekening namen. Nu in 2013 is het aantal lopers zo ver terug gelopen en de sponsor stopt besloten om een loop op een groter parkoers te organiseren met start en finish bij de VV De Blese. Ook nu weer samen met de SV Friesland. Rond de Blesseloop. Eerst was de bedoeling weer op zondag maar het werd de vrijdagavond, ook een gunstige avond aan het begin van de vakantie. Er was dan wel dorpsfeest in de Blesse en Willemsoord, lopers komen er wel. Het was puzzelen om een gunstige plaats te vinden in de overvolle hardloopkalender maar het is het proberen waard.

Routes uitgezet door bosgebied en een verhard stuk waar het pittig was om te hardlopen maar wel mooie omgeving, werden de afstanden bepaald op 5-10-16 km en kan daar volgend jaar nog een jeugdloop bij van ca 2 km. Genoeg vrijwilligers gevonden voor de verzorging en bewaking en inschrijving. SV Friesland zorgt voor de verzorgingsmaterialen en eindverzorging de rest doet de loopgroep de Swelvelopers nu loopgroep De Blesse. Mooi plekje gevonden voor start en finish autovrij gemaakt door de gemeente en niet ver van de accommodatie. Prima plek als je weet waar je moet zijn. Red Bull en Marie Stella Maris kwamen ook spontaan met pepdrank en bronwater, dat laatste is gebruikt, de Red Bull ging mee naar Opende.

Het werd een succes, mooi weer en 150 lopers aan de start. Zelfs toppers als Jan Scheenstra en Yvonne Tinga aan de start, verder veel lopers uit de omgeving en van de vaste kern van SV Friesland. Janke v.d.Schaaf was er voor een fotoreportage te maken en ook Toli Schanssema  was er. Veel goede reacties en voor de eerste drie van elke afstand een standaard als prijs. Volgend jaar verwacht men nog meer lopers dan past men hier en daar nog wat aan, zo komt er nog een extra verzorgingspost bij. Voor de tijdjury was het ook een pittige opgave om iedereen handmatig te noteren maar dat is gelukt. Een chipmat is niet nodig. De uitslagen en foto’s staan op de sites.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.