Run for KiKa

Fysiotherapeut Piet Boelens opnieuw voor KiKa naar New York

NY Marathon Piet KiKa

KOLLUMERZWAAG – Fysiotherapeut Piet Boelens is dit jaar opnieuw een man met een missie. Op 4 november wil hij, evenals in 2011, de marathon van New York lopen. Dit doet hij niet voor zichzelf. De 42 kilometer door ‘The Big Apple’ staan meter voor meter in het teken van KiKa: Kinderen Kankervrij.
Naast zijn werk als fysiotherapeut is Boelens fervent hardloper. “In 2006 ben ik getroffen door twee herseninfarcten. Dit was voor mij de aanleiding om gezonder en bewuster te gaan leven. Na mijn revalidatie ben ik in 2007 gaan hardlopen. Volgens bestaande schema’s heb ik mijn conditie verantwoord opgebouwd. Ik voelde me steeds beter en misschien nog belangrijker: ik genoot enorm van die duurlopen. Datzelfde jaar heb ik mijn eerste 10-kilometerloop gedaan. Een jaar later liep ik al de Slachte Marathon.”

KiKa
Piet KiKaVan Amsterdam tot Enschede, van Nijmegen tot Terschelling; Boelens heeft inmiddels tientallen loopjes op zijn naam. Het werd daarom hoog tijd voor een nieuwe uitdaging. Boelens: “In 2010 kreeg ik een oproep van de landelijke organisatie ‘Run forKiKa’ onder ogen. Deze organisatie zocht hardlopers die via de marathon van New York geld in willen zamelen voor een nieuw te bouwen centrum in Utrecht voor onderzoek naar betere behandeling en genezing van kinderkanker. Het doel spreekt mij enorm aan: ik heb na deelname in 2011 dit jaar opnieuw ‘ja’ gezegd!”

156 lopers
Om in november in New York aan de startstreep te mogen staan, moet er wel het één en ander gebeuren. “Mijn doel heeft alleen kans van slagen als ik tenminste 5500 euro inzamel. Run for KiKa gaat met 156 lopers naar New York: 103 mannen en 53 vrouwen. Als iedereen 5500 euro bijeenbrengt, dan is het nieuwe onderzoekscentrum een flinke stap dichterbij.”

Inmiddels heeft Piet de sokken er behoorlijk in. “Via de lokale media en diverse acties probeer ik zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken. Daarnaast heb ik een eigen website waar mensen alles over KiKa kunnen lezen. De reacties zijn positief en de aanvankelijk beoogde 5500 euro  zal naar verwachting deze maand wel gerealiseerd zijn. Daarnaast ben ik de nodige trainingskilometers aan het maken. Eerst voor de Marathon van Rotterdam op 15 april j.l., daarna voor New York op 4 november. Ik ben er uiteraard nog lang niet, maar de realisering van een nationaal kinder oncologisch centrum (NKOC) komt stapsgewijs dichterbij! ”

Mede door jullie steun hebben we via PietvoorKiKa in 2011 bijna 25.000 euro bij elkaar gebracht voor KiKa! Nogmaals: heel, heel hartelijk dank namens KiKa!! (Alle runners samen: meer dan 1 miljoen euro!) Inmiddels staat ‘mijn teller’ met toezegging al weer op bijna 7000 euro, waarmee vanaf 2011 al fors meer dan 31.000 euro is gegenereerd!!!

NKOC
KiKa moet en wil de komende jaren een nog sterkere groei realiseren om alle benodigde
onderzoeken mogelijk te maken. Op dit moment redt 75% van de kinderen de strijd tegen de ziekte. De ultieme doelstelling: in 2025 is kinderkanker geen levensbedreigende ziekte meer. Mede dankzij acties als Run for KiKa kan KiKa de strijd aangaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek.

Kinderkanker kent ontzettend veel verschillende vormen en die onderzoeken en behandelen artsen en wetenschappers nu in zeven verschillende ziekenhuizen. Dat kan en moet beter door deze krachten te bundelen en samen te werken in één groot Europees topcentrum: het NKOC. Daardoor zal de kwaliteit van zorg en onderzoek op een nog hoger niveau komen en krijgt het kind de best mogelijke behandeling.

De ontwikkeling van dit centrum is in volle gang. De verwachting is dat de deuren in 2015 open gaan. Stichting Kinderen Kankervrij is de belangrijkste financier van dat centrum. De opbrengst van Run for KiKa komt ten goede aan de realisatie van het Nationaal Kinder Oncologisch Centrum.

Meer weten of opnieuw sponsoren?
Banknummer: 3019662 t.n.v. P. Boelens, Kollumerzwaag of http://www.runforkikanewyork.nl/ParticipantsOverview.aspx?PageId=626, en selecteer runner: Piet Boelens
of stuur een mail: pietboelens@planet.nl. Bellen kan uiteraard ook: 06 51550763.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.