Uitslagen Slachterin in Wommels

UITSLAGEN

FOTO’S Janke vd Schaaf – FOTO’S Henk Bootsma

Slachterin WommelsSlachterin Wommels RemonSlachterin WommelsSlachterin WommelsSlachterin WommelsSlachterin WommelsSlachterin Wommels

FRIESE TOPPERS LOPEN PARKOERSRECORD BIJ MISTIGE SLACHTERIN WOMMELS.

De 11e Slachterin in Wommels trok dit keer een record van 341 deelnemers en dat was boven verwachting voor de organiserende SV Friesland. De hardloopkalender is vol en moet er een keuze gemaakt worden waar te gaan lopen dit weekend.

Voor dit weekend was de spoeling dun dus kwam men massaal naar Wommels waar Sint Nicolaas het dorp bezocht en de Sint Nicolaasloop in Bolsward is dit keer niet op de maandag na Wommels maar op maandag 3 december. Veel lopers uit de omgeving en eigen loopgroep Wommels  maar ook lopers uit andere provincie’s zelfs uit Noord Holland en een ploegje van Terschelling.

Wietse Jonker en Ultsje Wiersma hadden de route gepijld en die kalkpijlen waren ondanks de mist en regen toch nog zichtbaar welke te onduidelijk waren dikte Ultsje zaterdagmorgen nog even aan.

Prachtige route over de Slachtedyk en Slachtebrege en verder over rustige bijna autovrije binnenwegen. Veel lopers die hier nog niet eerder liepen waren vol lof en zullen loopvrienden attent maken op deze loop, volgend jaar 400 aan de start?  Zonder mist moet dat lukken. Onderweg had de organisatie voor warm drinken gezorgd en na de finish thee, bouillon, vruchtendrank en fruit. Altijd een service waar de SV Friesland bekend om staat.

De E.H.B.O. had ook nu weinig of niets te doen, ze stonden wel even voor de zekerheid bij de brug die was nat dus iets glibberig en glad. Op de roosters hadden de mannen rubberen matten gelegd.

Wat opviel was dat er zoveel Friese toplopers aanwezig waren, dat is mooi ondanks dat er geen prijzen waren te winnen. Voor de jeugd  onder de 16 waren er prijzen maar die waren er bijna niet op komen dagen. Verder kon men prijzen winnen in de verloting op startnummer aangeboden door Running Center John Sloot uit Leeuwarden. Janke v.d.Schaaf maakte een fotoreportage.

Het restaurant Het Reade Hynder was gastvrij om de lopers te ontvangen om in te schrijven. Na afloop was het erg druk en waren al de tafeltjes bezet door lopers die genoten van de eigengemaakte snert.  In de doucheruimte van het Bogermanscollege kon men verkleden en douchen.

De deelnemers kregen na het volbrengen van de loop een medaille en meteen een uitnodiging om volgende week zaterdag deel te nemen aan de Ronde van Ried vanaf atletiekbaan Bloemketerp in Franeker. Weer zo’n klassieker die de SV Friesland organiseert na bij de AV Spartacus. Zie op www.svfriesland.nl/agenda voor meer informatie.

UITSLAGEN:  
21.1 km: 1e Remon van Lunzen Leeuwarden 1.12.54 (Parkoersrecord) 1.14.31 Remon 2002)  2e Erik Negerman Hilversum 1.14.04  3e Saco Hemstra Weidum 1.22.40  4e Roelof Oostra Mantgum 1.24.13  5e Willem de Boer Exmorra 1.25.00
Vrouwen: 1 Mariska Kramer Drachten 1.25.02 (Parkoersrecord) Yvonne Kassenberg 1.31.15)  2e Jacinta Fancel Leeuwarden 1.33.20  3e Marjan de Ruiter Sneek 1.39.42

10 km: 1e Albert v.d.Ziel Berlikum 36.20 2e Roelof de Roos Leeuwarden 36.33 3e Herman Regnerus Marrum 37.02 4e Ynze Stienstra Wergea 37.35  5Simon Regnerus Marrum  37.51
Vrouwen: 1e Brenda de Jong Drachten 43.44 2e Geke Venema Easterlittens 43.46 3e Klaziena Politiek Leeuwarden 46.56 

5 km: 1e Folkert Visser Burgum 17.32  2e Jan Jepma Leeuwarden 18.22  3e Willem Vedder Spakenburg 18.24  4e Sjoerd de Boer Wommels 19.45  5eJean/Louis Duhoux Wirdum 19.45
Vrouwen: 1e Nynke Bruinsma Leeuwarden 18.32  2e Tessa Boot Sneek 18.35  3e Marjan Haantjes Terschelling 20.09. Zie de volledige uitslagen op: www.svfriesland.nl (zondagmorgen).

Er was ook een sponsorloop tbv de renovatie Jacobikerk opgezet door Evie  Wiersma, haar man Ultsje en Wietze Jonker zijn de mannen die de route uitzetten en de matten op de roosters neerleggen. Zij zijn ook de bedenkers van deze loop. Wie meedoet aan de sponsoractie koopt een T-shirt en geeft een donatie.

De sponsorlopers deden  gewoon mee aan de slachterin. Zie op de site www.svfriesland.nl voor de gegevens van de  sponsorloop. Graag nog een bijdrage leveren? Evie  Wiersma 0515-332501 actiecomm.jk2012@gmail.com 

Jan Kooistra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.