24/11 Toppers aanwezig bij Slachterin in Wommels

TOPPERS AANGEMELD VOOR SLACHTERIN ZATERDAG IN WOMMELS.

Komende zaterdag 24 november organiseert de SV Friesland de 11e Slachterin of Halve Marathon van Wommels. Het is een prestatieloop waar de jongste jeugd voor een prijs in aanmerking komt en de rest iets kan winnen in de verloting op startnummer.

SV Friesland verwacht een grote deelname aan de start, niet alleen prestatielopers doen mee maar ook toppers zoals Erik Negerman en Gerrit Kramer. Omdat deze loop ook mee telt voor de SV Friesland competitie zullen ook meer snelle lopers meedoen. Albert v.d. Ziel uit Berlikum is de topper op de 10 km. De route gaat over de Slachte en de Slachtebrege.

De start is om 11.00 uur, in Café restaurant Het Reade Hynder is de inschrijving vanaf 9.30 uur geopend. Men kan kiezen uit 2-5-10-21.1 km. De gezamelijke start is op de rand van Wommels bij het viaduct. De finish van de 2-5-10 km is bij de Brandweerkazerne, die van de halve marathon bij het café restaurant het Reade Hynder.

Er is ook een sponsorloop tbv de renovatie Jacobikerk opgezet door Evie Wiersma, haar man Ultsje en Wietze Jonker zijn de mannen die de route uitzetten en de matten op de roosters neerleggen. Zij zijn ook de bedenkers van deze loop. Wie meedoet aan de sponsoractie koopt een T-shirt en geeft een donatie.
De sponsorlopers doen gewoon mee aan de slachterin. Zie op de site www.svfriesland.nl voor de agenda en de gegevens van de loop en sponsorloop. Opgeven voor de sponsorloop kan ook bij Evie Wiersma 0515-332501 actiecomm.jk2012@gmail.com

De weersvoorspelling lijkt gunstig voor de lopers, Sint Nicolaas die ’s middags aankomt in Wommels krijgt misschien wat regen, maar de goedheiligman is wel wat gewend.

Het parkeren is een stuk verbeterd in Wommels, de JUMBO Kooistra heeft een groot terrein aangelegd dus zal het winkelend publiek geen last ondervinden van de auto’s van de lopers die parkeren bij het gemeentehuis en sportveld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.