Slimmer inschrijven bij sv Friesland

SPORTVERENIGING FRIESLAND START MET BLAUWEBRIEFJESACTIE.

Hardlopen is een sport die door steeds meer mensen wordt beoefend. Het mooie van deze sport is dat men dit op alle uren van de dag kan doen en men als individu niet gebonden zit aan trainingstijden. Er zijn er die dit doen vooraf aan hun werk, of ’s avonds nadien. Overdag zie je ook veel mensen wel ergens hardlopen. Waren het een tiental jaren geleden bijna alleen mannen, nu zijn er zelfs prestatielopen waar meer vrouwen dan mannen aan deelnemen.

Hardlopen is goedkoper dan de sportschool, het kan fijn in de frisse natuur en er zijn tegenwoordig zoveel lopen in het weekend (of door de week) dat je gemakkelijk een keuze kunt maken waar je gaat lopen. In het bosgebied van Diever, Oude Willem, Gaasterland of Oranjewoud of op het platteland, of kies je liever voor een stadsloop? Zie de hiervoor actuele hardloopkalender van Noord Nederland www.hardlopendnederland.nl ook voor loopgroepen, loopschema’s en trainingsmogelijkheden.

De Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik -die de meeste lopen in het Noorden organiseert- heeft een andere manier gevonden om te voorkomen dat de deelnemers te lang in de rij moeten staan om zich in te schrijven. Soms staan ze buiten omdat veel lopers op het laatste moment komen en geen gepast geld bij zich hebben of tijdens het afrekenen bij de dames van de inschrijving de beurs nog moeten zoeken.

Wie dat wil kan vanaf zaterdag bij de Be Quickloop in Dokkum  na de loop blauwe briefjes kopen bij Josefien en krijgt dan een vast startnummer dat hij/zij behoud. Bij de volgende loop in St.-Anna  kunnen ze dan gewoon het briefje, voorzien van Naam en Startnummer,  in een speciaal daarvoor bestemde bak leggen en hoeven niet meer in de rij te gaan staan voor de inschrijftafels.

Tegenwoordig is de deelname zo tussen de 2 a 300 deelnemers en er zijn ook lopen bij van 4 a 500 deelnemers. Bij de grotere lopen zoals de Bonifatiusloop en Oerpolderloop moet men van te voren inschrijven en wordt het startnummer thuisgestuurd. Wie dan aan de start inschrijft moet extra inschrijfgeld betalen. Maar er zijn tientallen lopen waar het blauwebriefjes inschrijfgeld telt.

Nieuw is ook dat iedereen voor organisatiekosten inschrijft, vier euro voor niet leden van SV Friesland, drie euro voor leden. Wie een medaille, sleutelhanger, pen of ander hebbedingetje wil kan die na het volbrengen van de loop kopen bij Josefien. 80% loopt voor administratiekosten.

SV Friesland verwacht dat de vaste kern van zo’n 60 lopers zeker gebruik gaat maken van deze service. Wel moet je er voor zorgen dat je het startnummer niet vergeet om mee te nemen naar de volgende loop. Op het blauwe briefje staat ook voor welke lopen deze gelden, er zijn ook lopen met een hoger inschrijfgeld die SV Friesland samen met anderen organiseert en die bepalen dan de kosten van inschrijving. Zie www.svfriesland.nl 

www.dedykdraver.ikwilparty.nl is de persoonlijke weblog van Jan Kooistra hierop verslagen van lopen waar hij een bijdrage bij levert, parkoersmetingen verslagen hiervan en lopen waar propaganda wordt gemaakt voor de SV Frieslandlopen en zijn speakeractiviteiten. Er staan voor 2013 nog enkele veranderingen op stapel, houd de sites maar in de gaten.

Jammer genoeg moet de Snertloop die de Loopgroep Leeuwarden met medewerking van SV Friesland op 17 februari zou organiseren worden afgelast. De bruggen op de wielerbaan bij het Kalverdijkje zijn nog niet klaar en het alternatief is te nat dus zit er niets anders op dan de enige echte snertloop van Leeuwarden te annuleren voor 2013 maar een week eerder is er wel de 33e Kleine Wielenloop in Leeuwarden bij de VV Rood/geel op het Kalverdijkje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.