Sterke Afrikaanse lopers naar Loop Leeuwarden op 3 juni

Sterke Afrikaanse lopers naar Loop Leeuwarden op 3 juni 

Bron: HalloLeeuwarden.NL

LEEUWARDEN, 25 mei 2012 – Tijdens de zesde editie van Loop Leeuwarden op zondag 3 juni komen sterke Afrikaanse lopers aan de start. De in Bolsward geboren Erik Negerman (GAC Hilversum) neemt de Kenianen Shadrack Kemboi, Robert Langat, Emily Samoei en Absel Kipsang mee naar Leeuwarden. Genoemde lopers maken deel uit van atletengroep Voltaresports uit Voorthuizen. Shadrack Kemboi eindigde dit jaar in april als tweede in de Marathon van het Zwitserse Zürich in een fraaie eindtijd van 2.11.10.

Robert Langat en Absel Kipsang maken in Leeuwarden hun Europese debuut. Ze zijn trainingsmaatjes van wereldkampioen marathon Abel Kirui. Het management van de Kenianen beschouwt de halve marathon van Loop Leeuwarden voor de jonge Afrikaanse lopers als een uitdagende eerste Europese wedstrijd. Een compliment voor de organisatie van Loop Leeuwarden, die uit principe geen startgelden betaalt, maar wel een goed georganiseerde wedstrijd te bieden heeft. Ook bij de dames kent het startveld twee opvallende buitenlandse atleten. Emily Samoei (Kenia) won dit jaar de Marathon van Barcelona in 2.26.52. Rutenda Nyahora (Zimbabwe) liep onlangs in Kaapstad een snelle 10 kilometer in 32.55.

Regionale lopers
Lionitas atleet Remon van Lunzen zal dit jaar Loop Leeuwarden aan zich voorbij laten gaan. Hij ondervindt de naweeën van een minder geslaagde marathon en doet het nog even rustig aan. Clubgenoot Franke Smidstra zal zeker aan de start staan. Eind maart zegevierde hij in de Condensloop. Hij heeft zich de laatste twee jaar sterk ontwikkeld op de langere afstanden en streeft naar een nieuw persoonlijk record op de 21 km. Nederlands kampioen op de 100 km Martin Ketellapper (Lionitas) staat eveneens aan de start. Bij de dames verschijnt Mariska Kramer – die onlangs in Vancouver na 28 km moest uitstappen op de marathon – aan de start. Yvonne Kassenberg en Inge van Schaick van Lionitas zijn hiernaast van de partij.

Deelname
De organisatie van Loop Leeuwarden rekent opnieuw op meer dan vijfduizend deelnemende hardlopers en wandelaars. Voorinschrijven kan nog tot en met 27 mei op www.loopleeuwarden.nl. Inschrijving voor het hardlopen en wandelen is nog mogelijk op zaterdag 2 juni in het Stadskantoor in Leeuwarden. Het wandelen tevens ook op zondag 3 juni bij de infopost op het Heldenplein (Oldehoofsterkerkhof) tussen 7.30 en 9.30 uur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.