SV Friesland actief in Augustus met diverse lopen

Woensdag 29-08-2012 – VISSERIJDAGENLOOP HARLINGEN

Al 25 jaar organiseert de Sportvereniging Friesland de Visserijdagenloop in Harlingen op de woensdag, dit jaar op 29 augustus, van één van de gezelligste feesten van Nederland.  De te lopen afstanden zijn 5-10-16 km en start om 19.00 uur bij de VV Harlingen op het Balkland. Bij de VV Harlingen is de inschrijving in de kantine vanaf 18.00 uur, er is voldoende kleed- & douchegelegenheid en parkeren kan bij de zeedijk bij het standbeeld van de Stenen Man. De start en finish is voor de ingang van de sportaccommodatie, hier staat ook de eindverzorging.

De route gaat langs de zeedijk met voor de 5 km een keerpunt op 2½ km, die afstand start 19.15 uur. De 10 km gaat bij het viaduct naar Kimswerd en de 16 km verder langs de dijk tot de brug bij het tankstation. Over deze brug gaat het naar Kimswerd en terug via de Kimswerderweg naar de finish op het Balkland. De route is gepijld en of met bordjes aangegeven.  Deelname staat open voor iedereen ook al ben je niet lid van een vereniging of sportbond. De verzorging met water en bij warm weer ook sponzen staat voor de 16 km bij de brug en de tweede in Kimswerd waar ook de 10 km verzorging krijgt. De organisatie verwacht ruim 300 deelnemers. Dank zij de inzet van Wybren Visser uit Harlingen, hij wordt in september 90 jaar, en Herman Geritz uit Midlum zijn er prijzen in de gratis verloting op startnummer te winnen beschikbaar gesteld door de handel en middenstand van Harlingen. Supermarkt JUMBO heeft voor alle deelnemers een verrassing in petto die na de finish wordt uitgereikt. Ook de vrijwilligers krijgen deze verrassing. 

Het inschrijfgeld is € 4,00 en wie een herinnering wil betaald twee euro meer. Leden van SV Friesland en VV Harlingen krijgen korting op hun inschrijfgeld. Al de tijden worden opgenomen en genoteerd en op www.svfriesland.nl gepubliceerd. Ook het verslag en foto’s reportages worden hierop gezet. Een vertegenwoordiger van het Visserijdagen comité geeft de startschoten.

Vrijdag 31 Augustus – MILLENIUMLOOP GARYP.

Ook dit jaar wordt er in Garyp een Millenniumloop gehouden voor het goede doel. De start van de jeugdloop is om 19.00 uur, de burgemeester van Tytsjerksteradiel zal dan het startschot lossen, om half acht gaat de 5-10 km loop van start. Inschrijven kan tot aan de start in het dorpshuis.  Op hun site staan al de gegevens die men nodig heeft om deel te nemen. Er is verzorging bij doorkomst en na de finish sportdrank. Er is een marathonklok en de nummers/tijden worden genoteerd en gepubliceerd ook op www.svfriesland.nl verslag en foto’s ook op die site.

Zaterdag 1 September – VAN DER VEEN & KROMHOUTLOOP APPELSCHA.

De volgende dag, zaterdag 1 september organiseren de SV Friesland en LSV Invictus de bosloop in Appelscha. Een mooie route door het Drents Friese Wold van 10 km, voor de 5 km lopers is er een kortere route, de 5 km start om 11.00 uur de 10.5 en 21 km. 11.05 uur. Om de 3 km is er verzorging, water en sponzen en na de finish SV Frieslandverzorging met  bouillon, thee, multivruchtendrank en fruit.
Inschrijven kan vanaf 10.00 uur in de kantine van de VV Stanfries. De start en finish is op de Boerenstreek. Ook vinden hier de prijsuitreikingen plaats zodra de uitslag bekend is. 5 km. 11.35 uur 10 km. 12.05 uur en 21.1 km om 13.15 uur.
Het parkoersrecord staat op naam van Klaas Jan Hofstra 1.12.06 gelopen in 2002 en bij de vrouwen Bertha Bruggenkamp 1.25.42 in 2009.  De sponsor Van der Veen & Kromhout stelt € 100,00 beschikbaar voor het verbreken van dit record. Zie voor nog meer info www.lsv-invictus.nl  en www.hardlopendnederland.nl

Tot ziens bij één van onze lopen.
Jan Kooistra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.