sv Friesland actief in september

20 SEPTEMBER DE GRACHTENLOOP TERUG IN FRANEKER

Na enkele jaren afwezig te zijn geweest stond de Grachtenloop weer op de kalender van de Agrarische dagen Franeker 2011. Een leuke deelname en daarom is hij dit jaar weer. Op donderdag 20 september 2012 om 18:00 uur begint de jeugd met een ronde langs de Franeker grachten. Een uur later gaan de senioren van start.

De start van de jeugdloop, georganiseerd door de AV Spartacus is bij de Korenaar op de Zilverstraat. In de gereformeerde kerk De Rank is kleedgelegenheid. De inschrijving is bij De Korenaar. Douchen kan bij de atletiekbaan op Bloemketerp. Vanaf 17.00 uur is de inschrijving voor de jeugdloop en seniorenloop. De prijsuitreiking vindt in de nabijheid van de finish plaats.

Sportvereniging Friesland verzorgt de seniorenloop over 3.4 – 6.7 – 10 km. De start is om 19.00 uur ook bij de Korenaar op de Zilverstraat met kleedgelegenheid in De Rank. De te lopen route langs de grachten door het centrum van Franeker is 1.100 meter lang en wordt verkeersvrij gemaakt. De zijwegen worden afgezet met dranghekken. De start is 100 meter voor de finishlijn om zo op de exacte 10 km te komen.

Er worden veel lopers verwacht ondanks dat de hardloopkalender voor september vol is. Een stratenloop op een doordeweekse avond in de feestende academiestad Franeker is toch weer eens heel wat anders.

De jury zorgt voor de tijdwaarneming, marathonklokken staan bij doorkomst en finish en de speaker houd het publiek op de hoogte van de wedstrijdloop. Ook de recreanten nemen deel in deze loop om de grachten waar bij doorkomst een verzorgingspost staat met water en sponzen. Na de finish is er thee, bouillon, fruit en vruchtendrank voor al de deelnemers. De prijswinnaars krijgen zo spoedig mogelijk na de finish hun prijs uitgereikt. De prijzen zijn te verdienen voor de snelste aankomende op de 10 km. Voor de anderen is er een herinnering. Parkeergelegenheid is op het algemeen parkeerterrein op de Leeuwarderweg bij de VW garage. Hier over de brug ben je bij de start/finish locatie op het Leeuwarderend. Zie voor meer informatie op de site www.svfriesland.nl en www.hardlopendnederland.nl

ZONDAG 16 SEPTEMBER 10e ROEKENLOOP IN WEIDUM.

SV Frieslandloper Saco Hemstra organiseert Zondag 16 september samen met het activiteitenteam alweer voor de 10e keer de Roekenloop in het gezellige dorp Weidum.

Een prestatieloop over 3-7-13 en 16.1 km (10 EM). De start is om 14.00 uur bij het dorpshuis, hier is ook het inschrijfbureau in gevestigd. Het inschrijfgeld is € 3,00 voor-aanmelden hoeft niet. De routes zijn uitgezet over verkeersluwe wegen en veel binnenpaden door het landschap. De deelnemers van de vorige editie waren vol lof over deze duidelijk aangegeven routes. Ieder jaar wordt de deelname groter en nu bij deze jubileumeditie verwacht men 200 lopers aan de start. Er is een speaker bij de start/finish, marathonklokken en de nummers en tijden worden genoteerd, de uitslagen, verslag en foto’s komen op de site van Weidum en www.svfriesland.nl

ZATERDAG 29 SEPTEMBER JOUSTERMERKELOOP

  • 30e JOUSTERMERKELOOP

Op zaterdag 29 Sept wordt door AV Heerenveen alweer de 30e Joustermerkeloop georganiseerd. Met vorig jaar een deelname van ruim 570 deelnemers.
De start en finish is op de Merk nabij de Rabobank in Joure.
Let op: Alleen Voorinschrijving kosten 8 euro. Inschrijven op mijninschrijving.nl (kan t/m 27 Sept) De startnummers kan men tot 10.30u ophalen in Sporthal de Stuit. Jeugdlopen kosten 3 euro, deze kunnen zowel voor als na-inschrijven. Zie www.avheerenveen.nl voor meer informatie Joustermerkeloop

ZONDAG 30 SEPTEMBER DE 10 VAN BOKSUM.

Vorig jaar voor de tweede keer de 10 van Boksum over 1-5-10 km. Een prachtig parkoers uitgezet door lopers die de omgeving goed kennen en weten waar een loper het liefst loopt. Rustige autoluwe wegen, binnenpaden door het landschap en duidelijk aangegeven met kalkpijlen of bordjes. Het Dorpshuis waar de start en finish is wordt verbouwd dus nog meer service voor de bezoekers.

De start van de 5 en 10 km  is zondagmorgen 11.00 uur, de jeugdloop start om 10.30 uur. Inschrijven vanaf 9.30 uur in het dorpshuis It String. Parkeerregelaars geven aan waar de auto’s mogen parkeren. Voor meer informatie zie op de site www.hardlopendnederland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.