SV Friesland in juli en augustus actief in Drenthe en Groningen

SV Friesland in juli en augustus actief in Drenthe en Groningen.

In de zomermaanden juli en augustus verplaatst de SV Friesland haar loopactiviteiten naar Drenthe en Groningen. Veel lopers zijn met vakantie of hebben er een stukje reizen naar de oostelijke provincies wel voor over om deel te nemen aan de lopen die de SV Friesland in samenwerking organiseert in Diever, Opende, Bovensmilde en Oude Willem. In De Blesse, West Terschelling en Harlingen organiseren ze in deze maanden ook nog lopen.

Op alle dinsdagavonden in Juli en Augustus organiseert de St. Sport Promotie Diever samen met de SV Friesland de Brinklopen over 2½ – 5- 10 km in het centrum van Diever met start en finish op de Brink. Een ronde van 1250 meter met doorkomst en finish op de Brink. Hier staat de verzorging met water en sponzen en de tijdwaarneming compleet met marathonklokken en een speaker. Start 19.30 uur. Inschrijven vanaf 18.00 uur in het Dingspilhuus, parkeren op het plein bij de COOP supermarkt. Uitslagen, verslagen, foto’s meer info zie www.dieversportief.nl en www.svfriesland.nl   

Op zaterdag 7 juli is er de jubileumloop de 15e Spavo Olde Wierdenloop in Opende over 1-6-10.3-21.1 km start jeugd 10.30 uur de rest om 11.00 uur bij het Dorpshuis van Opende. Hier is ook de inschrijving vanaf 9.30 uur, kleed-douchegelegenheid en voldoende parkeergelegenheid. Zie voor nog meer informatie www.oldewierdenloop.nl. Prijzen voor de snelste lopers. Prachtig parkoers.

Zaterdag 14 juli De Halve Marathon van Bovensmilde. 2-6-10-21.1 km. Organisatie IJsvereniging Voorwaarts en SV Friesland. Start jeugd om 13.00 uur de rest rond 14.00 uur. Grote ronden. Inschrijven vanaf 12.00 uur in het clubhuis van de ijsvereniging. Zie op de site www.svfriesland.nl en op www.hardlopendnederland.nl bij de hardloopagenda. Jeugdprijzen en ook bij de andere afstanden geldprijzen. Douchen en verkleden in de sportaccommodatie waardevolle voorwerpen inleveren en voorzien van sticker met startnummer bij de inschrijving. Deze service is er altijd bij de SV Frieslandlopen. Bij warm weer extra verzorgingspunten.

Zaterdag 21 juli de Midzomeravondmarathon in Diever op een ronde parkoers van 10 km. Voor de marathonlopers eerst twee ronden dorp. Afstanden, 10-20-30-42.195 meter. Start 17.00 uur bij Het Kasteel, ruim één kilometer lopen van het Dingspilhuus waar de inschrijving/verkleden/douchen is. Drie verzorgingspost op de route met water, sportdrank, cocacola, banaan, ontbijtkoek en sponzen. Vooraanmelden via www.dieversportief.nl en voor de start in het Dingspilhuus. Geen wedstrijd. Na de finish SV Frieslandverzorging dus Warme bouillon, thee, multivruchtendrank, water, sinaasappel.  De EHBO staat ook bij de finish en bij de posten onderweg. 70% bosparkoers.

Zaterdag 28 juli en 4-11-18 augustus de Hoeve aan den Weglopen in Oude Willen, gelegen tussen Diever en Wateren aan de Bosweg. Inschrijven vanaf half 10 in eetboerderij De Hoeve Camping Hoeve aan den weg. Start 10-21 km. 11.00 uur, 8-16 km. 11.05 uur en de 3-6 km 11.10 uur. Bij de ingang Stacaravanterrein. Twee kleed en douchegelegenheden op de camping 50 eurocentmunt meenemen. Prachtige routes door het Drents Friese Wold. Zonder herinnering lopen mogelijk.

Zondag 5 Augustus de Zomerloop op West Terschelling over 5-10-15 km. Start 13.30 uur bij zwembad de Dôbbe hier is ook de inschrijving vanaf 12.30 uur. In het zwembad of buiten. Je kunt ’s morgens met de EVT om half zeven al naar Terschelling, maak er een mooi dagje uit van.

Zaterdag 11 Augustus De Stratenloop in De Blesse  Start 1-5-10 km. 17.45 uur /19.20 uur. Zie programma op www.svfriesland.nl Start is  in de Nieuwstraat douchen/verkleden in de school.

Woensdag 29 augustus De Visserijloop in Harlingen Start 19.00 uur afstanden 5-10-16.1 km. VV Harlingen Balkland. Zie info op onze sites www.svfriesland.nl www.hardlopendnedrland.nl www.ikwilparty.nl De Dykdravers. verslagen van Christiaan Valk en Jan Kooistra.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.