Uitslag 5e Slootloop te Bolsward

112 deelnemers bij de senioren en 50 kinderen (plus 50 ouders) stonden aan de start bij de verschillende afstanden van de Slootloop van Bolsward. En ook het publiek wist de weg naar het slootloop sportpark te vinden.

Bron: LAB Bolsward

 

Tiedo Tinga & Jacolien Ruizendaal winnen 5e Slootloop in Bolsward

Vanmorgen om 7 uur begon de organisatie al met het klaarmaken van het parcours en de voorspelde regen en onweersbuien bleven ver weg van Bolsward. Dat maakte het een zware maar aangename loop. De slootloop is zwaar omdat het hardlopen wordt afgewisseld met het doorwaden van sloten, vijvers en kikkersloten. Maar ook het klimmen over een hindernis en onder netten doorkruipen maken van de slootloop een martelgang.

Maar over deelname aan deze loop heeft de organisatie geen klagen. Ook Gert Rens uit Belgie was van de partij. In 2009 stond hij ook al eens aan de start en dit jaar wilde hij er beslist weer bij zijn. Drie uur heen en drie uur terug en dat allemaal voor een unieke ervaring. Bij de mannen 5 km was de winst voor Tido Tinga. De triatleet wist in 2008 al eens te winnen en had dit jaar concurrentie van de wegatleet Willem de Boer uit Exmorra. Maar daar waar Willem goed is op de harde ondergrond, zo veel beter kan Tido Tinga uit de voeten in het water. En aangezien er de nodige waterpartijen te doorkruisen waren kwam Tido met ruime voorsprong over de finish. 2e werd Willem de Boer en derde Jan Sijtse Jonker. Bij de dames was het Jacolien Ruizendaal die tot gisteravond nog nooit van de slootloop had gehoord en gisteren besloot aanwezig te zijn bij deze loop. Zij zag, kwam en overwon. 2e bij de dames was Deborah (?) Voinkel en Merel Nienhuis werd derde.

  • 3 km

Heren
1. Sylvan Hogeboom
2. Rene Bandstra
3. Ruben Jellesma
Dames
1. Lote Boersma
2. Iris Bosma
3. Hinke Politiek

  • Jeugdloop:
Winnaar Mente de Boer

Mente en Hero

Jongens
1. Mente de Boer
2. Fabian Noordhuis
3. Rein Kramer.
Meisjes
1. Jenda de Boer
2. Nicol Steigenga
3. Isa Boorsma.

Uitslag 3 en 5 km -er missen nog een paar namen laat dit even weten- via (dit mailadres)

Foto’s van Henk Canrinus.

Hieronder een filmverslag van Ton Visser:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.