Uitslag Grachtenloop Franeker

SPANNENDE STRIJD BIJ GRACHTENLOOP IN FRANEKER.

door: Jan Kooistra

De Grachtenloop in Franeker is vele jaren georganiseerd in het kader van de Agrarische dagen in Franeker maar de laatste jaren stond deze niet meer op de kalender en in het programma van de AD.

Bij het samenstellen van de hardloopkalender 2011 was dat ook het geval maar op veler verzoek,het hardlopen heeft een enorm veel  mensen aan het bewegen gezet, stond hij er dit jaar weer op.

Jammer was natuurlijk dat dit later bekend werd en er al veel lopen waren gepland. Zo waren er woensdag  twee lopen in Friesland in Sneek en Bolsward en de AV Lionitas organiseerde deze donderdagavond een koppelrace op de atletiekbaan in Leeuwarden.

Het was dus afwachten hoeveel lopers zich zouden melden voor de Grachtenloop.De AV Spartacus  verzorgde de jeugdloop, trainer Johan Leistra was de speaker en deed verslag van het wedstrijdverloop. Gerrit Fokkema, de contactman van de verenigingen en de AD, fietste voorop bij de jeugd en de eerste en laatste ronde bij de senioren.

Hercules/Bijlsma was de sponsor van deze Grachtenloop en dat zij deze bijdrage kon de AV Spartacus en SV Friesland prijzen beschikbaar stellen voor de snelste lopers en iedere deelnemer een sleutelhanger met ledlampje en tekst AD Grachtenloop Franeker  meegeven als herinnering.

Jan Kooistra was speaker bij de seniorenloop kleinzoon Christiaan verzorgde de muziek en geluid.

Douchegelegenheid was er bij de atletiekbaan op Bloemketerp, in de Schakel kon men zich omkleden en waren er de toiletten en bij De Korenaar was de inschrijving, SV Friesland had hier ook nog een tent geplaatst.

Voor al de deelnemers was na het volbrengen van hun loop warme bouillon, thee, vruchtenmultidrink en fruit. Voor de senioren was er ook een drinkpost op de route gezet.

De route was een ronde van ruim 1100 meter over de Zilverstraat-Groenmarkt-Eiseeisingastraat en het Noord, op het eind de brug over en via de andere zijde van de gracht terug naar de finish op het Leeuwardereind.

De tijden werden genoteerd door het duo Anneke Kerstholt uit Groningen en Hennie Boonstra Leeuwarden. Zij zorgden er voor dat de prijsuitreiking vlot kon beginnen zodra de laatste over de finish kwam.

In totaal meer dan 130 deelnemers en mooi aantal om deze Grachtenloop opnieuw op te starten.

De lopers kregen meteen ook een uitnodiging voor de Roekenloop in Weidum komende zondag, de Joustermerkeloop volgende week zaterdag en de 10 van Boksum de zondags.

Harry Wiersma Blija en Niek Jaarsma Franeker maakten er een spannende wedstrijd van , Harry won met een goeie eindsprint de 10 km in 35.45 voor Niek Jaarsma 35.51 3e Jasper Keizer St.-Anna 37.53 4.Otto de Boer Leeuwarden 38.16   5.Jelle Outhuijse Harlingen 38.25

Vrouwen: 1.Judith v.d.Meer Dronrijp 42.36  2e Coby Bouma Franeker 48.08  3.Sjoerdtje Keizer Tzum 49.49  4.Jelly v.d.Velde Franeker 54.12 

6.7 km Klaas Werkhoven Tzum 26.37  2.Klaas Visser Franeker 29.21  3.Niels Blaauw Leeuwarden 29.28 4. Wim Tuma Franeker 34.02  5.Anco Schipper Veenwoudsterwal 35.57  (8.jaar)

Vrouwen: 1. Trudi Nieuwenweg  Vlieland  34.00  2. Anouk de Vries Franeker 34.44 3.Jolanda Blaauw Franeker 36.36  4.Ida Greidanus Nij Altoenae 38.24  5.Bettie Bloemsma Franeker 38.59

3.4 km  1.Remco de Valk Franeker 13.14  2.Anneke Roeleveld Franeker 13.50  3.Tjitse Oegema Franeker 14.59  4.Marrit Greidanus Achlum 16.48  5.Annemarie Russchen Franeker 17.48

Al de uitslagen zie www.svfriesland.nl  en www.avspartacus.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.