18/9 Slootloop in Bolsward

5e Slootloop te Bolsward

18 september Slootloop te Bolsward

De LAB (Lange Afstandlopers Bolsward) organiseert op zondag 18 september, in samenwerking met Bolsward Promotion, alweer voor de 5e keer de spectaculaire slootloop in Bolsward.

Nieuw dit jaar is de ouder/kids run. Hierbij kunnen kinderen met diploma A en B samen met een volwassen begeleider ook meedoen. Het parcours van deze ouder/kids run is ongeveer 1.500 meter lang en zal een deel van de ,grote’ ronde zijn.

De overige deelnemers kunnen kiezen tussen een afstand van 5 of 3 kilometer over land en door water. Deze afstanden zijn vrij kort. Hier is bewust voor gekozen omdat de slootloop meelopen nogal wat kracht kost. De slootloop is een laagdrempelig, sportief evenement dat een leuke uitdaging is voor iedereen, ook voor mensen die gewoonlijk wat minder sportief zijn. Het leuke van de slootloop is dat veel kilometers door het water afgelegd moeten worden en dat je af en toe verrassende hindernissen tegenkomt.

Als je zelf niet mee kunt doen is het een mooi evenement om naar te kijken. Het hele gebeuren vindt plaats bij en om het Ugoclooster en in het natuurgebied bij de Kloosterweg. De slootloop begint met de ouder/kids run om 13.30 uur. De inschrijving begint een uur voor de start in sporthal De Middelzee in Bolsward. Hier is ook kleed- en douche gelegenheid. Inschrijven kan alleen nog bij de start. Deelnemen aan de 3 en 5 kilometer is mogelijk vanaf 16 jaar. Het is een open wedstrijd, sportschoenen of een anders schoeisel is verplicht. Voor alle deelnemers en toeschouwers geldt dat meedoen en kijken voor eigen risico is.

2 gedachten over “18/9 Slootloop in Bolsward

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.